Cutremur puternic, cu magnitudine 6.7, în Taiwan

Cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani produs in Taiwan a avut loc la 21 septembrie 1999, magnitudinea acestuia fiind de 7,6 grade pe scara bazata pe moment seismic.

23 mart. 2022, 21:54
Cutremur puternic, cu magnitudine 6.7, în Taiwan

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,7 grade, s-a produs in ziua de marti, 22 martie, in apropierea coastei estice a Taiwanului.

Seismul a avut loc la ora 17h41min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in vecinatatea coastei regiunii Hualien din Estul Taiwanului.

Cel mai mare cutremur de după 1989 în Norvegia!

Cutremurul s-a produs la adancimea de 30 km si a avut magnitudinea de 6,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita pe toata insula Taiwan, inclusiv in capitala Taipei. Nu au fost raportate pagube majore. Seismul a fost urmat de mai multe replici moderate.

Cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani produs in Taiwan a avut loc la 21 septembrie 1999, magnitudinea acestuia fiind de 7,6 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul din 1999 a avut efecte catastrofale, incluzan lichefieri masive antrenand rasturnarea unor cladiri inalte.

Sao Jorge din Oceanul Atlantic este din ce în ce mai alarmantă. În ultimele trei zile, aici au fost înregistrate aproximativ 1.800 de mici seisme.

Potrivit lui Rui Marques, directorul centrului regional pentru supraveghere seismo-vulcanică CIVISA, în ultimele trei zile au fost înregistrate aproximativ 1.800 de seisme mici.

Cutremurele au magnitudini extrem de mici, doar 94 din cele 1.800 având magnitudini cuprinse între 1,7 și 3,3 grade pe scara Richter. Doar acestea au fost resimțite de populație, notează Marques pentru agenţia portugheză de ştiri Lusa.

Cutremur cu magnitudine aproape 7 la o adâncime de doar 10 km

Sao Jorge face parte din cele nouă insule care alcătuiesc arhipelagul Azore. Aceasta este una dintre insulele centrale, cu o populație de circa 8.400 de locuitori. De asemenea, ea are mai multe destinații populare printre turiști, cum ar fi Faial şi Pico.

O erupție vulcanică în această zonă a avut loc în 1808, însă specialiștii se tem ca acest lucru să nu se întâmple cât de curând. Temerile vin în urma seriei multiple de seisme. Momentan acestea nu au înregistrat victime sau pagube materiale, doar 94 din cele 1.800 fiind resimțite.