Cutremur puternic, de 6,3, la granița dintre Argentina și Chile. Este al doilea care loveşte provincia, în ultimele 31 de ore

Un cutremur semnificativ s-a înregistrat în noaptea de luni spre marţi în provincia argentiniană Salta, la graniţa dintre Argentina şi Chile. Mişcarea telurică a avut o magnitudine de 6,3.

01 dec. 2020, 15:46
Cutremur puternic, de 6,3, la granița dintre Argentina și Chile. Este al doilea care loveşte provincia, în ultimele 31 de ore

Un cutremur puternic cu magnitudine 6,3 a fost înregistrat luni în provincia argentiniană Salta, nu departe de granița cu Chile, a transmis Institutul Național de Prevenire Seismică.

Mișcarea telurică a fost înregistrată la ora locală 19:54 (00.54, ora României), iar epicentrul a fost situat la 192 de kilometri vest de orașul Salta și 34 de kilometri nord-est de orașul Tolar Grande.

Conform informațiilor preliminare, cutremurul s-a produs la o adâncime de 188 de kilometri.

La rândul său, US Geological Survey (USGS, pentru acronimul său în engleză) a estimat magnitudinea la 6,3 și a situat epicentrul la 76 de kilometri sud-vest de orașul San Antonio de los Cobres, în departamentul los Andes, provincia Salta. Conform aceleiași măsurători, cutremurul s-a produs la o adâncime de 147,8 kilometri.

Este al doilea cutremur puternic care loveşte regiunea în ultimele 31 de ore. Anterior fusese înregistrat un cutremur de 5,7 în aceeaşi zonă seismică.

Cel mai puternic cutremur din ultimele săptămâni s-a produs pe 30 octombrie, în Turcia. Cutremurul cu magnitudinea 7 a avut loc la aproximativ 17 km în largul coastei Izmirului și a fost resimțit până la Atena și Istanbul, potrivit USGS. Bilanţul deceselor a trecut de 100, dar seismul s-a soldat, de asemenea, cu 994 de răniţi.