Cutremur puternic, de 6,7, în Indonezia. Clădirile înalte din capitala Jakarta au început să se clatine VIDEO

Un puternic seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs vineri după-amiază în largul insulei Java din Indonezia şi a făcut să se clatine clădirile înalte din capitala ţării, Jakarta.

14 ian. 2022, 12:36
Cutremur puternic, de 6,7, în Indonezia. Clădirile înalte din capitala Jakarta au început să se clatine VIDEO

Locuitorii din Jakarta au fost cuprinşi de panică şi şi-au părăsit locuinţele în mare grabă, însă autorităţile locale nu au raportat deocamdată victime omeneşti şi nici pagube materiale. „Am fost foarte speriată, cutremurul s-a produs dintr-o dată şi a fost foarte puternic„, a declarat o bonă din Jakarta, Ani, în vârstă de 38 de ani.

„Când am simţit că locuinţa începe să se clatine, l-am luat repede în braţe pe copilul angajatorului meu şi am fugit pe scări”, a adăugat ea.

Seismul s-a produs la ora locală 16:05 (11:05, ora României), iar epicentrul său a fost situat la 52 de kilometri sud-vest de oraşul Sumur din provincia Banten, în apropiere de Jakarta, la o adâncime de 10 kilometri.

Cutremurul a fost resimţit şi în provincia West Java şi în Lampung, pe insula Sumatra.

Agenţia de meteorologie din Indonezia (BMGK) a anunţat că acest seism nu a avut forţa necesară pentru a provoca un tsunami.

Indonezia se află în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă cu o puternică activitate seismică, unde mai multe plăci tectonice ale Pământului se intersectează şi provoacă un număr mare de cutremure şi evenimente vulcanice.

Citeşte şi Cutremur puternic în Mediterana, cu magnitudine 6,6. Panicaţi, locuitorii din Cipru şi-au petrecut noaptea pe străzi

Luna trecută, un seism cu magnitudinea 7,4 s-a produs în partea estică a Indoneziei, declanşând o alertă de tsunami şi obligându-i pe rezidenţi să îşi părăsească locuinţele în mare grabă, dar care a provocat doar pagube materiale minore.


loading...
Partenerii noștri