Cutremur puternic, de magnitudine 6,6. Nu s-au semnalat eventuale victime şi pagube materiale UPDATE

Un seism cu magnitudinea 6,6 s-a produs joi în largul statului El Salvador, a anunţat Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS).

07 ian. 2020, 08:21
Cutremur puternic, de magnitudine 6,6. Nu s-au semnalat eventuale victime şi pagube materiale UPDATE

UPDATE:  Ministerul de Mediu şi Resurse Naturale din El Salvador (MARN), a informat pe twitter că există riscul producerii unor valuri seismice ( tsunami) ce pot ajunge la aproximativ 30 de centimetri înălţime. De asemenea, aceeaşi sursă a mai informat că s-ar putea produce alunecări de teren.

UPDATE: Autorităţile au emis alertă de tsunami

 

Un seism cu magnitudinea 6,6 s-a produs joi în largul statului El Salvador, a anunţat Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), citat de Press Association şi Reuters, scrie Agerpres.

Epicentrul cutremurului a fost stabilit la circa 40 de kilometri sud de La Libertad, una dintre unităţile administrativ-teritoriale ale statului El Salvador.

Centrul american de avertizare pentru tsunami a anunţat că nu există pericolul producerii unui astfel de fenomen pe coasta vestică a Statelor Unite.

În urma seismului nu au fost înregistrate victime şi pagube materiale imediate, a informat Ministerul Mediului şi Resurselor Naturale (MARN) citat de EFE.

Cutremurul s-a produs la ora locală 3:06 (9:06 GMT), la o adâncime de 48 kilometri şi la o distanţă de 66 de kilometri sud de Playa Mizata, notează EFE.