Cel puţin şapte morţi într-un cutremur puternic din estul Afganistanului. S-a simţit până în India

Cel puţin şapte persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite, în urma cutremurului cu magnitudinea de 5.7 care a afectat miercuri sud-estul Afganistanului, au anunţat autorităţile locale într-un prim bilanţ.

24 apr. 2013, 09:57
Cel puţin şapte morţi într-un cutremur puternic din estul Afganistanului. S-a simţit până în India

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs miercuri în estul Afganistanului, au anunţat autorităţile pakistaneze. Seismul a fost resimţit în zone din India, inclusiv în capitala New Delhi şi în Kashmir, unde clădirile s-au mişcat timp de mai multe secunde, potrivit Mediafax.

Epicentrul a fost localizat la 25 de kilometri de Jalalabad, mare oraş din sud-estul ţării, în apropiere de frontiera pakistaneză, a provocat moartea a şase persoane şi rănirea altor 75 în provincia Nangarhar şi un mort în regiunea vecină Kunar, potrivit oficialilor locali.

Seismul s-a produs la o adâncime de 65 de kilometri şi a fost resimţit şi în ţările vecine, precum Pakistan. Această ţară a fost zguduită săptămâna trecută de un cutremur cu magnitudinea de 7.8 care a avut loc în Iran şi care a făcut sute de victime.