CUTREMUR PUTERNIC în Kamceatka

Un CUTREMUR puternic, cu magnitudinea moment de 6,6 grade, s-a produs in ziua de marti, 12 noiembrie, in regiunea peninsulei Kamceatka.

12 nov. 2013, 09:13
CUTREMUR PUTERNIC în Kamceatka

Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, CUTREMURUL a avut loc la ora 7h03min UTC, iar epicentrul sau a fost localizat in vestul peninsulei Kamceatka.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 45 km si a avut magnitudinea de 6,6 grade pe scara bazata pe moment seismic. Miscarea seismica a fost resimtita destul de puternic in peninsula, dar nu au fost raportate pana la aceasta ora pagube majore. De asemenea, nu exista riscul formarii de tsunami. 

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 a fost resimţit marţi şi în oraşul Tagbilaran, situat pe insula Bohol din Filipine, arhipelag afectat grav de taifunul Haiyan, relatează Manila Bulletin, în ediţia electronică. 

CITEŞTE ŞI: Mărmureanu anunţă DEZASTRU în caz de CUTREMUR: Nicio SCARĂ nu este proiectată antiseismic VIDEO

Cutremurul s-a produs marţi, la ora locală 13.21 (07.21 ora României), la o adâncime de nouă kilometri şi la 31 de kilometri nord-est de Tagbilaran, potrivit Institutului filipinez de vulcanologie şi seismologie (PhiVolcs).

USGS a anunţat că seismul a avut 4,8 grade pe scara magnitudinii de moment şi s-a produs la o adâncime de 68 de kilometri şi la 45 de kilometri est-nord-est de Tagbilaran.

PhiVolcs susţine că acesta este o replică a seismului cu magnitudinea de 7,2 produs în insula Bohol la 15 octombrie. Insula Bohol se află la sud de zona puternic devastată de taifunul Haiyan