Cutremur puternic în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 s-a produs miercuri seară, la ora 19:09, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

29 mart. 2023, 20:41
Cutremur puternic în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Cutremur puternic în România. Seismul cu magnitudinea de 3,9 s-a produs la ora 19:09:54, la adâncimea de 113km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 55km nord-vest de Buzău, 60km sud-este de Sfantu-Gheorghe, 61km vest de Focşani, 64km est de Braşov, 74km nord-est de Ploiesti.

Cel mai puternic cutremur din România în 2023 a avut loc în Gorj, pe 14 februarie, și a avut magnitudinea de 5,7 grade. Cu o zi înainte, aceeași zonă a fost zguduită de un alt seism, de 5,2 grade pe scara Richter.

Dezastru din București în caz de cutremur. Nicușor Dan: „Noi nu am reuşit să facem nici măcar evidenţa a ce este de consolidat”

Nicușor Dan, primarul general al Capitaliei a declarat că în momentul de față Primăria nu are o evidență a clădirilor care necesită consolidare, pentru a fi mai sigure în caz de cutremur. Acesta a mai afirmat că există un proiect la nivelul Ministerului Dezvoltării prin care se poate face o inspecţie preliminară a clădirilor. Acesta a anunțat că în 2023 ar putea începe consolidarea a 20 de clădiri din București. Acestea vor fi finanțate prin PNRR sau de la Fondul naţional pentru consolidare.

Citește și România s-a cutremurat din nou. Două seisme s-au produs în județul Buzău

”Din păcate, noi nu am reuşit să facem nici măcar evidenţa a ce este de consolidat. Există un proiect foarte interesant al Ministerului Dezvoltării – aşa-numita inspecţie vizuală (…), pe baza unui chestionar relativ simplu, să avem imagini de ansamblu ale Bucureştiului. Deci, la sfârşitul anului, eu sper să avem această imagine. La un nivel de aproximaţie o să fie”, a explicat Nicuşor Dan la Prima Tv.