Cutremur puternic la Fukushima

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 grade s-a produs duminică în prefectura niponă Fukushima, pe coasta de nord-est a Japoniei, fără să fie emisă alerta de tsunami sau să fie raportate pagube în zonă, relatează EFE.

23 mai 2022, 06:12
Cutremur puternic la Fukushima

UPDATE: În ziua de 23 Mai 2022, la ora 05:01:21 (ora locală a României), s-a produs în HOKKAIDO, JAPAN REGION un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.5, la adâncimea de 100km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km SV de Obihiro, 91km E de Tomakomai, 128km SE de Sapporo, 147km S de Asahikawa, 149km V de Kushiro, 178km NE de Hakodate, 239km NE de Hachinohe, 245km NE de Aomori, 278km NE de Hirosaki, anunţă INFP.

Un cutremur cu magnitudinea aproape 6.0 s-a produs în largul coastei de est a Honshu, din Japonia, anunţă Reuters.

Un cutremur cu magnitudinea 6,0 s-a produs duminică în apropierea coastei de est a Honshu, principala insulă a Japoniei, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Val de cutremure cu magnitudine peste 5. S-au simţit în multe oraşe
Cutremurul a avut loc la o adâncime de 60 de kilometri, a precizat EMSC. Nu există informaţii privitoare la eventuale victime şi pagube.

Autorităţile nu au informat deocamdată de producerea vreunei pagube materiale şi nici despre răniţi provocaţi de cutremur, în timp ce compania energetică Tokyo Electric Power analizează situaţia la centralele nucleare situate în Fukushima, inclusiv la centrala avariată în cutremurul din 2011, potrivit televiziunii publice NHK.

Compania feroviară JR East a suspendat temporar serviciul trenului de mare viteză Shinkansen, care face legătura între Fukushima şi Miyagi, ca urmare a întreruperii curentului, deşi conexiunea a funcţionat după reluarea furnizării cu electricitate.

Cutremur cu magnitudinea 3,2 în judeţul Prahova, duminică dimineaţa
Prefectura Fukushima a fost afectată în ultimul timp de mai multe cutremure de intensitate considerabilă, printre care cel mai mare, cu magnitudinea 7,4 grade, s-a produs pe 16 martie anul acesta.

Cutremurul, cel mai mare în zonă de la cel care a provocat devastatorul tsunami şi catastrofa nucleară din 2011, a provocat moartea a patru persoane şi peste 200 de răniţi, precum şi importante pagube materiale şi întreruperi ale curentului electric în marea parte a arhipelagului, inclusiv la Tokyo.