Cutremur puternic sâmbătă seară. S-a simţit în multe oraşe

În Japonia se produc aproximativ 20% din cutremurele la nivel mondial cu magnitudinea mai mare de 6.

01 mai 2021, 23:56
Cutremur puternic sâmbătă seară. S-a simţit în multe oraşe

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 s-a produs sâmbătă în largul coastei de nord-est a Japoniei, fără a provoca un risc de tsunami, au anunţat autorităţile japoneze şi Institutul american de geofizică (USGS), relatează AFP.

Cutremurul a avut loc la ora locală 10:27 (01:27 GMT), la o adâncime de 47 de kilometri în Pacific, lângă Ishinomaki, în prefectura Miyagi, nu departe de epicentrul cutremurului din 2011 care a declanşat un tsunami, omorând peste 18.000 oameni.

Cu toate acestea, USGS şi Agenţia Meteorologică Japoneză au dat asigurări că nu există risc de tsunami ca urmare a cutremurului, care a produs replici puternice de-a lungul unor părţi ale coastei de est şi a fost resimţit şi la Tokyo, potrivit Agerpres.

Nu au fost semnalate daune până în prezent, potrivit televiziunii publice NHK.  Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in apropierea coastei estice a Insulei Honshu, la 71 km Est de Sendai.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 60 km si a avut magnitudinea de 6,8 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita la Sendai si in alte localitati din zona de coasta a Insulei Honshu.

Cutremur cu magnitudine 8.1 în Noua Zeelandă VIDEO cu valul de tsunami
Luna trecută, un cutremur masiv a zguduit Japonia, iar autoritățile au emis o alertă de tsunami. Seismul s-a produs la o adâncime de 60 de kilometri în jurul orei locale 18:09, în largul prefecturii Miyagi. Conform USGS, magnitudinea seismului a fost de 7,2.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, ţară situată în una dintre cele mai seismice zone ale lumii, unde sunt organizate regulat exerciţii de siguranţă în caz de cutremur. În Japonia se produc aproximativ 20% din cutremurele la nivel mondial cu magnitudinea mai mare de 6.

Cutremur în Vrancea. În ce oraşe s-a simţit


loading...
Partenerii noștri