Cutremur violent, a durat 30 de secunde. VIDEO cu impact emoţional

Cutremur puternic în Japonia. Seismul a avut 6,1 pe scara Richter. Nu a fost emisă alertă de tsunami, dar seismologii se aşteaptă la replici.

07 oct. 2021, 18:30
Cutremur violent, a durat 30 de secunde. VIDEO cu impact emoţional

Un cutremur puternic a zguduit Tokyo, joi seară 7, octombrie. Seismul a avut o magnitudine de 6,1 pe scara Richter, conform datelor preliminare, informează AP.

Circulaţia feroviară a fost oprită pe anumite linii, însă nu s-au raportat imediat pagube, potrivit postului public NHK, relatează şi Reuters.

Cutremur devastator, urmat de replici. Bilanţul morţilor a crescut

Agenţia de Meteorologie a precizat că epicentrul a fost în prefectura Chiba, la o adâncime de 80 de kilometri. Potrivit postului de televiziune NHK, deşi unele clădiri înalte au fost zgâlţâite puternic, nu s-au înregistrat pagube însemnate sau pierderi de vieţi omeneşti. Seismul a durat peste 30 de secunde.

Cutremur devastator în Pakistan. Sunt cel puţin 20 de morţi VIDEO

Zece ani de la tripla catastrofă care a lovit Japonia: seism, tsunami şi accident nuclear. 

Institutul de Geofizică şi Vulcanologie din Italia a făcut cunoscut faptul că seismul din Sendai a cauzat deplasarea axei de rotaţie a Pământului cu 10 cm, care ar fi cea mai mare de la cutremurul de gradul 9,5 din Chile de la 22 mai 1960. Tot în urma acestui cutremur, prin mişcările provocate în scoarţa terestră, insula japoneză cea mai mare, Honshu, s-a deplasat cu 2,4 metri.

Japonia se afla la convergenţa a patru plăci tectonice, fiind astfel predispusă la activitate seismică. Ţara găzduieşte, de asemenea, o sută de vulcani activi.


loading...