Cutremur violent: Peste 100.000 de oameni rămaşi fără locuinţe, 30.000 de clădiri distruse, peste 400 de morţi

Autoritățile iraniene nu mai au speranțe de a găsi supraviețuitori ai cutremurului cu magnitudinea 7,3 din această săptămână și au pus capăt vineri operațiunilor de salvare. Bilanțul seismului este sumbru: mii de răniți sau de sinistrați și zeci de mii de clădiri avariate sau distruse, relatează DPA.

17 nov. 2017, 18:25
Cutremur violent: Peste 100.000 de oameni rămaşi fără locuinţe, 30.000 de clădiri distruse, peste 400 de morţi

Provincia Kermanshah din vestul Iranului a fost cel mai dur lovită de cutremurul care s-a produs într-o regiune muntoasă izolată din Irak, la circa 200 km nord-est de Bagdad și 400 km vest de Teheran.

Potrivit unor noi estimări, cutremurul a provocat moartea a 436 de oameni și rănirea altor peste zece mii. Autoritățile locale susțin că peste o mie de persoane au fost rănite grav, unele dintre ele aflându-se în stare gravă.

Operațiunile de salvare au încetat definitiv, media relatând vineri că autoritățile nu mai au speranțe de a găsi supraviețuitori sub dărâmături.

Potrivit datelor oficiale au fost avariate, în urma cutremurului, 30.000 de locuințe, 15.000 dintre acestea fiind complet distruse. Autoritățile au estimat că peste 100.000 de oameni au rămas fără locuințe din cauza cutremurului, fapt care s-ar putea dovedi problematic din cauza temperaturilor foarte scăzute din provincia Kermanshah, în special noaptea.

Oficialii din provincia Kermanshah cred însă că numărul victimelor ar putea fi de multe ori mai mare decât cifra avansată de Ministerul de Interne. Mulți dintre cei care și-au pierdut viața au fost îngropați sub dărâmături înainte de a fi înregistrați oficial ca morți, au precizat acești oficiali.