CUTREMURĂTOR: Copii legaţi de paturi, de mâini şi picioare, în Spitalul Judeţean din Buzău VIDEO

Imagini incredibile în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău. Mai multe posturi de televiziune au prezentat imagini cu copii legaţi de paturi, de mâini şi picioare, cu fâşii de tifon. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a declanşat o anchetă.

28 ian. 2013, 15:10
CUTREMURĂTOR: Copii legaţi de paturi, de mâini şi picioare, în Spitalul Judeţean din Buzău VIDEO

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a declanşat o anchetă, după ce au fost difuzate imagini cu copii mici, din centre de plasament, legaţi de paturi în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău, informează Mediafax.

„Facem verificări la ora actuală, în acest caz, pentru că vrem să stabilim despre ce este vorba şi, în funcţie de rezultatul acestor verificări, vom stabili cu exactitate şi încadrarea juridică a faptelor, după care vom putea vorbi despre pedepse”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu.

„Verificările au fost dispuse în urma vizionării imaginilor difuzate de posturile centrale de televiziune. O echipă din cadrul Poliţiei municipiului s-a deplasat la unitatea spitalicească respectivă să vadă care sunt lucrurile de fapt”, a mai declarat Crucianu.

Și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Buzău a demarat o anchetă în urma materialelor care arată copii legaţi de paturile din spitalul Judeţean Buzău. „Am trimis de urgenţă o echipă la Spitalul Judeţean în urma sesizărilor pe care le-am primit de la jurnalişti, să vedem care e situaţia acolo. Menţionăm că din cunoştinţele pe care le avem în spitalul din Buzău avem internaţi din centrele de plasament, în acest moment, doar copii cu handidcap sever„, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.

Pe de altă parte, directorul Spitalului Judeţean Buzău a refuzat să comenteze situaţia de la Secţia de Pediatrie declarând doar că multe dintre relatările presei legate de activitatea din ultima vreme a institituţiei pe care o conduce au tentă politică, agită inutil spiritele şi sunt pline de mesaj negativ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bâgiu, a declarat că a aflat acum despre situaţia de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău şi că a discutat cu directorul unităţii spitaliceşti, urmând ca secretarul general al consiliului să facă o anchetă în acest caz.

El a spus că, din discuţii, a aflat că aceasta este o metodă prin care copiii să nu-şi poată scoate branula din mână. „Este un lucru cu care nu sunt de acord”, a spus Bâgiu, adăugând că, în opinia sa, primul vinovat de situaţia respectivă ar trebui să fie şeful de secţie.

„Cine este vinovat va plăti pentru acest lucru, dar în primul rând să vedem rezultatele anchetei. Directorul spitalului a fost chemat să explice şi vă spun că vor fi luate toate măsurile care se impun în acest caz”, a conchis Cristinel Bâgiu.

Ministerul Sănătăţii a precizat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se află, începând din 2010, în administrarea Consiliului Judeţean Buzău. „Începând cu anul 2010, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se află în administrarea Consiliului Judeţean Buzău. Ministerul Sănătăţii a luat legătura cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău pentru a ajuta la verificarea şi rezolvarea situaţiei prezentate în mass-media”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul a mai precizat că şeful Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, doctorul Axinte Venera, s-a deplasat la unitatea sanitară şi a început anchetarea cazului, rezultatele anchetei urmând să fie făcute publice.