CUTREMURĂTOR. Copil de 11 ani, SPULBERAT DE TREN în timp ce mergea să ia apă

Un băiat în vârstă de 11 ani din oraşul Comăneşti şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de tren în preajma gării din localitate. Imediat după impact, la faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă care l-a transportat la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

06 iul. 2013, 16:56
CUTREMURĂTOR. Copil de 11 ani, SPULBERAT DE TREN în timp ce mergea să ia apă

Un tragic accident a avut loc sâmbătă în gara din Comăneşti, Bacău. Un copil de numai 11 ani a murit lovit de tren. 

Mecanicul de locomotivă al garniturii de persoane Regio 5202, care circula pe relaţia Mărăşesti – Miercurea Ciuc, a spus poliţiştilor că minorul ar fi apărut în fugă pe calea ferată, având în mână un bidon din plastic, mergând, cel mai probabil, pentru a lua apă la o cişmeaua aflată dincolo de liniile de tren.

Mecanicul a mai precizat că minorul nu s-a uitat dacă vine vreun tren.

Imediat după impact, la faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă care l-a transportat la spital, însă, după două ore de încercări ale medicilor de a-i salva viaţa, băiatul a murit, leziunile fiind extrem de grave.

„Cercetările sunt efectuate de către poliţişti de la Postul de Poliţie TF Comăneşti care încearcă să stabilească împrejurările în care s-a produs acest accident”, a precizat Oana Năforniţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Doi copii au fost loviţi de geam într-un compartiment de tren

În acest an, în judeţul Bacău şi-au mai pierdut viaţa în accidente pe calea ferată alte trei persoane. O femeie de 46 de ani a decedat în urmă cu o săptămână, lovită de tren din neglijenţa sa, pe sub trecerea de nivel de la Pasajul Letea din Bacău. Tot în 2013, un bărbat şi o femeie au reuşit să supravieţuiască impactului cu o garnitură de tren, la fel ca şi un tânăr care, în iarna anului trecut, după ce şi-a pierdut o mână, lovit de o locomotivă, a încercat să ajungă cu palma retezată la Spitalul Judeţean de Urgenţe.

Principalele cauze ale acestor accidente, spun poliţiştii TF din Bacău, sunt neglijenţa, riscul la trecerea peste calea ferată prin locuri nepermise, deşi în fiecare din zonele unde s-au produs accidentele există pasaje de trecere marcate.