CUTREMURĂTOR. O familie cu 7 copii locuieşte într-o şcoală dezafectată din Vrancea VIDEO

Situaţie dramatică pentru o familie cu 7 copii din Vrancea. Cu toţii se înghesuiesc în două camere din clădirea unei şcoli dezafectate. Trăiesc de pe o zi pe alta, din mila vecinilor şi din cei 50 de lei pe care îi aduce tatăl când prinde ceva de muncă prin sat. Nu e mult, dar se bucură că se întoarce acasă cu o bucată de pâine pentru cei mici.

14 nov. 2015, 08:27
CUTREMURĂTOR. O familie cu 7 copii locuieşte într-o şcoală dezafectată din Vrancea VIDEO

Tot ce îşi doresc copiii este o căsuţă, nu vor tablete sau jucării scumpe, ci o locuinţă doar a lor, informează România TV. Acum au un acoperiş deasupra capului din bunăvoinţa primarului care nu s-a îndurat să-i lase pe drumuri.

Citeşte şi România este pe locul doi în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sărăcia şi excluziunea socială

„Tot ce este e primit de pomană. Totuşi, ne rugăm la bunul Dumnezeu şi Maica domnului poate ne va da vreo şansă că de 10 ani de zile ne tot gândim poate, poate vom scăpa”, spune mama copiilor. 

Cu lacrimi în ochii, mama se roagă să-şi scape copiii de viaţă crudă pe care o trăiesc zi de zi. Supravieţuiesc doar din alocaţia celor mici şi din banii pe care tatăl îi aduce acasă, în zilele fericite în care găseşte ceva de muncă prin sat.

„Mai mult de 50 de lei nu câştig. Iau cu ei pentru copii, tot ce trebuie în casă. Doar atât”, spune tatăl copiilor. 

Copiii sunt toţi curaţi şi bine îngrijiţi. Cel mai mic are un an, fata cea mare 14 ani. Nu lipsesc de la şcoală, chiar dacă sunt zile când merg flămânzi. Învaţă bine, pentru că ştiu că doar cartea îi poate scoate din sărăcie.

„Vreau să mă fac medic veterinar. Vreau să dau la o facultate să pot să îi ajut şi pe fraţii mei, pentru că sunt în situaţia asta, să îi ajut să devină şi ei ceva”, a spus fata cea mare a familiei. 

Citeşte şi Florina Cercel. „Actorii tineri trăiesc cu apă şi UN COVRIG. Sunt promovaţi agramaţii şi inculţii”

Greutăţile au dărâmat-o pe mama celor 7 suflete. Gândul că nu are ce să le pună pe masă celor mici a băgat-o de multe ori în spital.

„Am fost internată, am făcut atacuri de panică şi fac mereu din cauza greutăţilor că nu pot dormi, nu mă pot linişti”, s-a plâns femeia.