CUTREMURĂTOR. Sărăcia a făcut-o să ceară să fie EUTANASIATĂ, dar este în continuare BATJOCORITĂ VIDEO

În urmă cu ceva timp, cazul unei femei care i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să-i aprobe eutanasierea pentru că nu se mai poate descurca, impresiona pe toată lumea. Cu toate acestea, nimic nu pare să se fi schimbat. Acum, soţul bolnav de cancer şi pensionat iniţial pe caz de boală nu a fost încă scos la pensie la limita de vârstă, penru a putea spera la o mărire a veniturilor.

09 aug. 2014, 12:32
CUTREMURĂTOR. Sărăcia a făcut-o să ceară să fie EUTANASIATĂ, dar este în continuare BATJOCORITĂ VIDEO

Femeia care i-a cerut eutanasierea lui Traian Băsescu pentru o bucată de pământ are probleme acum cu pensia soţului. Bărbatul, care are cancer, a ieşit iniţial la pensie pe caz de boală. De opt luni bărbatul a împlinit anii cu care se încadrează la pensie pentru limită de vârstă, însă nici acum autorităţile nu i-au recalculat venitul. În condiţiile în care acesta ar trebui să crească cu 400 de lei, o sumă consistentă pentru cei doi.

„N-am cerut nimic ilegal, doar sa moara cu sufletul impacat, ca tot timpul spune sa moara. Vrem pensia lui, pentru care a muncit”, spune deznădăjduită femeia.

Gheorghe Staicu a ieşit la pensie anticipat în 2011, pe caz de boală. La 1 ianuarie 2014, bărbatul a trecut limita de vârstă, iar pensia trebuie recalculată. Numai că au trecut 8 luni iar şi nu a primit niciun ban în plus.

„Ma deranjeaza ca nu iau si eu cum ia toata lumea pensia la limita de varsta. Eu am crezut ca-mi calculeaza de la 1 ianuarie, cum scrie in decizie, dar nici de la 1 aprilie cand trebuia, ca de atunci trebuia, nu au făcut-o”, spune bărbatul în timp ce zace pe un pat.

Soţia lui, Ramona Staicu, este gata de orice pentru drepturile soţului ei. „Eram in Severin si ma duceam sa-mi dau foc in fata casei de pensie. Nu mai pot, am ajuns la limita puterilor, i-am implorat, i-am rugat in telefon, le-am spus ce boala are, le-am spus «indepliniti-i ultima dorinta pe care o are»”, se plânge femeia.

Între timp, cei de la Casa de Pensii Mehedinţi spun că volumul de muncă este prea mare şi nu au avut timp să ajungă mai repede la dosarul lui Gheorghe Staicu. „Nu avem destul personal, este o perioada de concedii si colegii nostri si-au luat concediu si volumul foarte mare de munca. La momentul in care stam de vorba, pensia d-lui Staicu este calculata la limita de varsta. Drepturile restante au fost transmise la posta urmand sa incaseze aceste drepturi de luna viitoare”, au explicat reprezentanţii Casei de Pensii

Cazul lui Gheorghe Staicu nu este singular. În Mehedinţi, recalcularea pensiei la limită de vârstă sau acordarea de indici de corecţie întârzie cu lunile.