CUTREMURĂTOR. S-a adeverit primul SEMN AL APOCALIPSEI. Mingea de foc din Portugalia FOTO

Presupusa minge de foc, observată recent pe cerul Portugaliei, a generat multe întrebări pe reţelele sociale, mai ales în ceea ce priveşte cauza care a condus la acest fenomen.

06 feb. 2016, 12:51
CUTREMURĂTOR. S-a adeverit primul SEMN AL APOCALIPSEI. Mingea de foc din Portugalia FOTO

De fapt, mingea de foc este doar un nor fotografiat de fotograful şi bloggerul meteo Rogerio Pacheco pe insula Madeira, scrie evz.ro. El a publicat poza pe blogul său şi a numit-o „mâna lui Dumnezeu”. 

Citeşte şi Insula Socotra, cel mai „extraterestru” loc de pe Terra

Meteorologul celebrei televiziuni, Aisling Creevey , a explicat fenomemul „mingii de foc”. „S-ar putea să vă surprindă, dar nori cu această structură sunt comuni, dar de obicei sunt văzuţi foarte rar în felul acesta. Norul a apărut ca o minge de foc pentru că lumina soarelui a prins un mănunchi de nori la altitudine joasă chiar când a intrat în contact cu alţi nori situaţi mai sus”.

Totodată, meteorologul a mai explicat faptul că: „Sunt trei straturi de nori şi se pare că mingea de foc s-a amestecat cu unele dintre acestea. Nuanţele de negru par a fi ale norilor de la altitudinea de mijloc – 2.400-6.100 de metri –, numită altostratus”.