Două cutremure cu magnitudinea de 6,7 şi 7,4 s-au produs duminică în largul coastei Kamceatkăi, în Extremul Orient rus, declanşând o avertizare de tsunami, potrivit USGS (USGS), informează AFP.
Epicentrul acestor cutremure a fost localizat în Oceanul Pacific, între 130 şi 144 de kilometri de oraşul rus Petropavlovsk-Kamceatki, capitala regiunii Kamceatka, a anunţat USGS.
Potrivit Reuters, care citează Centrul German de Cercetare pentru Geoştiinţe (GFZ), cutremurul cu magnitudinea mai mică s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.
Regiunea Kamceatka, situată în extremul est al Rusiei, este una dintre cele mai active din punct de vedere seismic și vulcanic din lume. Seismologii continuă să evalueze eventualele replici sau riscuri secundare asociate cutremurului.
Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a lovit duminică dimineață provincia Golestan din nordul Iranului, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), transmite Reuters.
Seismul s-a produs la orele 01:07 (sâmbătă, 21:37 GMT), la o adâncime de șapte kilometri.
Epicentrul a fost localizat la 36 de kilometri sud-sud-vest de orașul Azadshahr.
Canicula revine în România, dar nu scăpăm nici de furtuni. Noi alerte meteo COD PORTOCALIU și galben
Iranul are o activitate seismică intensă și înregistrează numeroase cutremure. Cele mai grave seisme de până în prezent s-au produs în decembrie 2003 și iunie 1990, soldate cu 31.000, respectiv 37.000 de morți.
În noiembrie 2017, un cutremur cu magnitudinea 7,3 a provocat moartea a 620 de persoane și rănirea altor peste 12.000, în provincia Kermanshah din nord-vestul țării.