Cutremure violente la sfârşitul săptămânii

Publicat: Duminică, 20 Septembrie 2020 20:17 // Actualizat: Duminică, 20 Septembrie 2020 20:17 // Sursa: romaniatv.net

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,7-6,9 grade, s-a produs pe un segment central al Dorsalei Medio-Atlantice. Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,9 grade s-a produs în Oceanul Indian.

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,9 grade, s-a produs in ziua de sambata, 19 septembrie, pe un segment central al Dorsalei Oceanului Indian.

Seismul a avut loc la ora 21h09min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat pe un segment sud-estic al Dorsalei Indiene centrale.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,9 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Mecanismul de focar a fost de tip decrosare, potrivit EMSC:

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,7-6,9 grade, s-a produs in ziua de vineri, 18 septembrie, pe un segment central al Dorsalei Medio-Atlantice.

 

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 21h43min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat pe un segment din partea centrala a Dorsalei Medio-Atlantice.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,9 grade pe scara bazata pe moment seismic (potrivit USGS).
Acesta a fost al treilea cutremur puternic produs pe Dorsala Medio-Atlantica centrala in ultimele 3 saptamani. Primul seism, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs pe 30 august, iar al doilea cutremur (cu magnitudinea moment 6,6) s-a produs in ziua de 6 septembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cutremur INFP USGS
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H