Cutremurele din Turcia şi Siria. Un nou bilanţ tragic, peste 37.000 de persoane au decedat

În total, peste 37.000 de persoane au murit, mult mai mult decât estimarea iniţială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a fost de 20.000 de decese.

13 feb. 2023, 12:11
Cutremurele din Turcia şi Siria. Un nou bilanţ tragic, peste 37.000 de persoane au decedat

UPDATE. Bilanţul victimelor din Turcia şi Siria în urma cutremurului catastrofal de luni a ajuns la cel puţin 37.357 morţi în ambele ţări, dar faza operaţiunilor de căutare şi salvare ar urma să „se apropie de sfârşit”, la o săptămână de la producerea seismului devastator, în ciuda faptului că încă mai există cazuri miraculoare de găsire a supraviţuitorilor.

Bilanţul victimelor din Turcia a ajuns la 31.643 de morţi, a anunţat luni Centrul turc de coordonare a situaţiilor de urgenţă SAKOM, citat de CNN, în timp ce bilanţul confirmat al morţilor în Siria este de 5.714 persoane. Acest număr include peste 4.300 de morţi în zonele din nord-vestul Siriei aflate sub controlul opoziţiei şi 1.414 decese în părţile din Siria controlate de guvern.

Cutremurele din Turcia şi Siria. Peste 35.000 de persoane au murit în Turcia şi Siria în urma cutremurelor de săptămâna trecută, potrivit bilanţului actualizat de autorităţi.

Aproximativ 2.000 de decese au fost raportate de către autoritatea de gestionare a dezastrelor din Turcia luni dimineaţa, ceea ce înseamnă că 31.643 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Bebeluș de 7 luni, scos în viață de sub dărâmături în Turcia după 128 de ore de la cutremur

În Siria, 3.553 de persoane au fost raportate ca fiind decedate. 2.166 sunt în regiunile controlate de rebeli şi 1.387 în zonele controlate de guvern, potrivit Căştilor Albe şi a presei de stat preluate de Sky News.

În total, 35.196 de persoane au murit, mult mai mult decât estimarea iniţială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a fost de 20.000 de decese.

Cutremurele din Turcia şi Siria. Un cineast sirian anunţă că a pierdut 13 membri ai familiei

Fadi Al-Halabi, director de imagine al documentarului The White Helmets, câştigător al unui premiu Oscar, dar şi al documentarului “Last Men in Aleppo”, a anunţat că a pierdut 13 membri ai familiei diin cauza cutremurului devastator de la începutul săptămânii trecute, relatează cnn.com.

“Familia mea nu mai este. Dumnezeule, familia mea a murit, susţinerea şi puterea mea au muriti. 13 suflete s-au dus către ceruri”, a notat Al-Halabi pe Facebook.

Câine-erou în Turcia. Proteo a murit după ce a salvat doi oameni de sub dărâmături VIDEO

Al-Halabi este cofondator al Aleppo Mediia Center, în 2012, alături de alţii jurnalişti sirieni. El a fost implicat în realizarea scurt-metrajului “The White Helmets”, în 2016, câştigător al unui premiu Oscar în 2017.

În 2017, a făcut parte şi din echipa care a făcut documentarul “Last Men în Aleppo”, nominalizat la premiile Oscar.

Cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria, de săptămâna trecută, s-au soldat cu peste 34.000 de morţi.