Cutremurul de 5,5 din Vrancea, prezis de o broască ţestoasă VIDEO

Animalele sunt cea mai bună alarmă anti-cutremur. Un exemplu este Richter, broasca ţestoasă de la staţia seismică din Vrâncioaia. Două zile nu a mâncat nimic înainte de cutremurul de duminică de 5,5.

10 oct. 2013, 12:58
Cutremurul de 5,5 din Vrancea, prezis de o broască ţestoasă VIDEO

„În general, vieţuitoarele se alarmează sau sunt sensibil deranjate de cutremurele de peste 5,5. Este vorba despre cutremurele foarte mari. Am observat la broasca ţestoasă două zile de pauză privind masa, n-a vrut să mănânce”, a declarat directorul centrului seimologic Vrâncioaia, Gheorghe Tătaru.

Alte reacţii bizare ale animalelor au fost observate şi la Izvoarele, satul care se cutremură încontinuu de aproape trei săptămâni. „Animalele, păsările zbiară, pământul se umflă! Ce s-o fi întâmplând, nu ne putem da seama”, au declarat locuitorii din Izvoarele.

Cutremurul de duminică a fost resimţit şi de animalele de la delfinariul din Constanţa. Reacţia lor a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Citeşte şi: DEZASTRU în Bucureşti în cazul unui CUTREMUR PUTERNIC. Află câte clădiri cu RISC SEISMIC au fost consolidate