Cutremurul din Nepal a avut 274 de replici de peste 4 pe Richter, media pe zi fiind de opt

Nepalul a suferit 274 de replici de peste 4 pe scara Richter în urma cutremurului din 25 aprilie, cu o medie de peste opt replici pe zi, potrivit Centrului Național de Seismologie al țării, transmite EFE.

27 mai 2015, 14:16
Cutremurul din Nepal a avut 274 de replici de peste 4 pe Richter, media pe zi fiind de opt

Seismologul-șef al institutului, Lok Bijay Adhikari, a declarat pentru agenția spaniolă de presă că nu se poate preciza numărul ori intensitatea replicilor care se vor mai produce, dar acestea vor continua ani de-a rândul, iar frecvența și efectele lor se vor diminua treptat.

‘Am informat deja despre mai bine de 20.000 de replici mai mici de 4 grade pe scara Richter’, a mai spus Adhikari. Dat fiind faptul că Nepalul se află într-o zonă cu puternică activitate seismică, posibilitățile de a suferi astfel de episoade sunt mai mari decât în cazul altor țări, a adăugat acesta.

Seismul din 25 aprilie, al cărui epicentru s-a aflat în districtul Gorkha, a fost urmat de replici mai ales în districtele Dolakha și Sindhupalchok (nord-vest).

Citeşte şi Cum poţi afla, în 30 de secunde, dacă vine un cutremur mai mare de 4.5 în România

Potrivit Ministerului de Interne, 8.676 de persoane și-au pierdut viața și 21.952 au fost rănite ca urmare a seismului.

Peste 500.000 de locuințe au fost avariate sau distruse de acest cutremur, cel mai grav din istoria recentă a țării și cel mai devastator din regiune după cel care a avut loc în 2005 în Kashmir, care a ucis 84.000 de persoane.