CUTREMURUL din Vrancea a lăsat Galaţiul în beznă

Alimentarea cu energie electrică a fost afectată, sâmbătă seară, în mai multe localităţi din judeţul Galaţi, în urma cutremurului de 5,7 grade pe scara Richter, produs în zona Vrancea

22 nov. 2014, 22:53
CUTREMURUL din Vrancea a lăsat Galaţiul în beznă

În urma cutremurului de sâmbătă seară, în Galaţi nu s-au prăbușit nici măcar clădirile foarte vechi, unele cu ziduri descompletate de hoții de cărămizi. În ciuda neglijenței autorităților și nepăsării proprietarilor, acestea au rămas în picioare și nici măcar tencuiala nu li s-a desprins de ziduri.

În schimb, curentul electric a căzut în mare parte din strada Domnească, atât pe circuitul rezidențial, cât și pe cel stradal, cel pentru iluminat și cel pentru troleibuze. Căderea de tensiune a durat în jur de o oră pe porțiunile dintre intersecția străzilor Domnească și Brăilei până la Primărie și de la Prefectură până la Grădina Publică inclusiv.

La intersecția străzilor Bălcescu și Eroilor, semaforul s-a blocat pe roșu dar pentru cei care au prioritate conform indicatoarelor. Astfel că șoferii au făcut cozi, trebuind să dea dovadă de răbdare ca să treacă cei de pe Eroilor, care nu bănuiau nimic și aveau verde continuu. Abia după scurgerea unor minute bune și la clazoanele celor care realizau defecțiunea, coada de mașini se punea în mișcare în trombă, scrie Viaţa Liberă Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, colonelul Cristinel Radu, a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine la ora actuală, în zona de nord a judeţului sunt probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, fiind afecatate localităţi precum Lieşti, Frumuşiţa, Oancea, Folteşti şi Fârţăneşti.