CUTREMURUL s-a simţit în Vrancea, Brăila, Galaţi şi Chişinău

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 4,6 grade s-a produs in seara zilei de duminica, 7 decembrie, in regiunea Vrancea.

07 dec. 2014, 21:32

CUTREMUR ÎN ROMÂNIA. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in judetul Vrancea, in zona MARASESTI-PANCIU (la 45,87 grade latitudine Nordica si 27,18 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 40 km si a avut magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter. Intensitatea miscarii seismice in zona epicentrala a fost de V grade pe scara Mercalli.
Cutremurul a fost resimtit mai intens in judetele Vrancea si Galati, dar a mai fost resimtit si in centrul si estul Moldovei, inclusiv la IASI.

„LA CHISINAU LA ETAJUL 10 FOARTE BINE LAM SIMTIT,CRED CA MAI MARE A FOST DE 4.4”, a scris un cititor pe Facebook, fiind uramt de alţii care au confirmat că s-a simţit şi la Brăila, Galaţi, Constanţa sau Iaşi.

Dupa cutremurul moderat de magnitudine 5,7 din 22 noiembrie 2014, care a fost cel mai puternic seism crustal produs in Vrancea in ultimii 120 de ani, s-au inregistrat peste 80 de replici de magnitudini foarte mici, pana la3,2 grade. Cutremurul din aceasta seara reprezinta, astfel, replica cea mai importanta inregistrata in zona MARASESTI-PANCIU.