Cuvântul anului este "youthquake". A fost ales de către Dicţionarul Oxford. Ce defineşte

Publicat: Luni, 18 Decembrie 2017 12:06 // Actualizat: Luni, 18 Decembrie 2017 12:06 // Sursa: romaniatv.net

Dicţionarul Oxford a ales drept cuvânt al anului 2017 un termen care defineşte schimbarea culturală, politică sau socială influenţată de tineri. Cuvântul „youthquake”, definit ca „o schimbare culturală, politică sau socială semnificativă apărută în urma acţiunilor sau influenţei tinerilor” a fost ales cuvântul anului 2017, deşi este folosit foarte puţin.

Termenul a ajuns în prim-plan în timpul alegerilor generale din iunie, din Regatul Unit, unde s-a înregistrat o participare importantă a tinerilor, dar şi în septembrie, când au avut loc alegerile genrale din Noua Zeelandă, scrie AFP. „Youthquake” a fost folosit prima dată în 1965 de jurnalista Diana Vreeland, care scria atunci pentru Vogue, pentru a descrie cum cultura tinerilor schimba moda şi muzica. 

„Am ales «youthquake» pentru evidenţa lui şi interesul lingvistic. Dar, pentru mine, are o importanţă mai mare pentru că, într-un moment în care limbajul nostru reflectă neliniştea noastră crescută, este un cuvânt politic rar care are o notă de speranţă”, a spus Casper Grathwohl, preşedinte al Oxford Dictionaries.

El s-a impus în faţa altor opt termeni selectaţi, precum „milkshake duck" (persoană sau obiect care, iniţial, încântă pe reţelele de socializare, apoi este demonstrat că are un trecut găunos) şi „white fragility” (incomoditatea şi autoprotejarea unei persoane caucaziene care se confruntă cu inegalitatea rasială).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cuvântul anului Dicţionarul Oxford Oxford youthquake
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H