Cuvinte obscene pe poarta vilei lui Florin Iordache şi amenzi modice ale poliţiei. Mesajul a devenit viral pe Facebook VIDEO

Gesturile obsecene făcute de liderul PSD în Parlament nu au răams fără urmări. În afara plângerilor depuse de USR la Camera Deputaţilor şi de un ONG la poliţie, Florin Iordache s-a trezit şi cu mesaje obscene pe poarta vilei. Potrivit România TV, deputatul PSD nu a depus plângere.

17 nov. 2018, 10:42

UPDATE: Poliţia Ilfov a amendat şase protestatari #rezist, care au vandalizat sâmbătă gardul casei deputatului Florin Iordache, în comuna Bragadiru. Fiecare protestatar a fost amendat cu câte 300 de lei.

„În urma unei sesizări prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute protestează pe o stradă din oraşul Bragadiru,  poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat şase persoane. Pe numele acestora au fost întocmite procese verbale de contravenţie, cuantumul total al amenzilor aplicate fiind de 1.800 de lei (300 de lei pentru fiecare participant), pentru săvârşirea contravenţiei prevazute de Legea 61 Art. 2 pct. 14 , respectiv „scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate”, transmite Poliţia Ilfov.

Reprezentatul Poliţiei Ilfov a precizat că nu a fost depusă încă nicio plângere penală. „Momentan nu a fost depusă nicio plângere cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere. Proprietarul imobilului are timp 90 de zile pentru a depune o plângere prealabilă, pentru infracţiunea de distrugere Codul Penal prevede că punerea în mişcare a acţiunii penale se face doar cu plângerea prealabilă a persoanei vătămate”, a mai precizat agentul.

Mai mulţi protestatari #rezist, în frunte cu fostul jurnalist Mălin Bot şi cu Mihai Dide, protestatarul care se bucura zilele trecute de moartea unui jandarm, au vandalizat sâmbătă locuinţa deputatului PSD Florin Iordache. Aceştia au scris cu vopea pe poartă „M..E” şi au limit afişe pe uşa garajului.

Vandalizarea locuinţei ar fi o răzbunare pentru gestul obscen făcut de Iordache, zilele trecute, în plenul Camerei Deputaţilor.

Cristian Dide, unul dintre liderii mişcării #rezist, se laudă că a fost acasă la Florin Iordache şi prezintă, pe facebook, mesajele obscene de pe garajul şi poarta vilei acestuia:

Plângere penală pe numele lui Florin Iordache. Gestul obscen din Parlament îl aduce pe deputat în atenţia poliţiei

Social-democratul Florin Iordache, aflat acum în centrul unui scandal de proporții după ce a făcut gesturi obscene în Parlament, la adresa opoziției, locuiește într-o vilă uriașă din localitatea Bragadiru, de lângă Capitală.

La un moment dat, ministrul a ieşit cu maşina din garaj, fiind întâmpinat de cele câteva persoane aflate în faţa locuinţei care i-au strigat „Hoţule!”, „Criminalule!” şi „Nu scăpaţi!”.

La ieşire, Florin Iordache a lovit uşor şi o altă maşină parcată pe stradă în apropierea imobilului în care locuieşte, ceea ce i-a înfuriat şi mai tare pe protestatari, care au început din nou să strige, adresându-se soţiei deputatului PSD cu mesaje pentru soţul ei.

După acest episod şi-au făcut apariţia două echipaje de poliţie, care i-au legitimat pe protestatari, având loc un schimb de replici.

Iordache este al patrulea politician vizat de protestatari, după preşedintele Curţii Constituţionale Valer Dorneanu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente Daniel Barbu şi fostul premier Petre Roman.

Iordache a cumpărat imobilul în urmă cu aproximativ 10 ani, după ce a primit sume consistente de bani de la tatăl și socrul său, informează bucurestiul.ro.

Potrivit lui Iordache, Valoarea ei impozabilă a vilei este de 461.072 lei, adică aproximativ 100.000 de euro.

La o zi după raportul MCV, deputatul Florin Iordache, pprintele Ordonanței 13, a făcut gesturi obscene către reprezentanții opoziției. Colegii din PSD l-au aplaudat frenetic pentru discursul său antieuropean.

USR cere sancţionarea lui Florin Iordache pentru gestul deplasat de miercuri din plenul Camerei Deputaţilor. Cererea e scrisă şi va fi depusă, luni, cel mai probabil la biroul lui Liviu Dragnea. Ieri, în timpul şedinţei de plen, Florin Iordache şi-a ieşit din fire şi a făcut un gest obscen la adresa parlamentarilor USR.

Seziarea de la USR cere cea mai gravă sancțiune pentru Ioradache, indicată de articolele din Statutul Deputaților și al Senatorilor, din Codul de Conduită și din Regulamentul Camerei Deputaților pe care le-a încălcat Florin Iordache când a făcut acel gest jignitor de la tribuna Parlamentului.

Sancțiunea ar putea însemna, de asemenea, și bani mai puțini pentru Florin Iordache, de exemplu Biroul Permanent al Camerei Deputaților, ar putea decide să primească o indemnizație mai mică cu 10%, timp de trei luni de zile.

Mircea Cărtărescu (62 de ani), un critic al coaliţiei aflate la guvernare, a dezaprobat mai demult folosirea mesajului „muie PSD“ în lupta faţă de măsurile Guvernului Dăncilă, fiind de părere că nu este decât o dovadă că „urmaşul PCR ne-a adus la numitorul lor de degradare“. Scriitorul a şters ulterior textul şi a revenit cu precizări. 

„Dacă veniţi cu «muie PSD», pe mine să nu contaţi. După mine, abia asta e cea mai bună dovadă că PSD, urmaşul PCR, ne-a învins, ne-a adus la numitorul lor de degradare, ne-a mancurtizat“, a notat pe Facebook Mircea Cărtărescu. Scriitorul şi-a exprimat rezervele în privinţa acestei formule de protest după scandalul plăcuţelor de înmatriculare anti-PSD.