Cuvintele MAGICE care au făcut Germania campioană mondială: Arată lumii că eşti mai bun decât Messi!

Germania a câştigat duminică, la Rio de Janeiro, al patrulea titlu mondial, după cele din 1954, 1974 şi 1990. Unicul gol al victoriei cu Argentina, scor 1-0, a fost marcat în minutul 113, de Mario Goetze, jucător intrat pe teren în minutul 88.

14 iul. 2014, 05:47
Cuvintele MAGICE care au făcut Germania campioană mondială: Arată lumii că eşti mai bun decât Messi!

Antrenorul Germaniei, Joachim Low, a declarat că i-a spus atacantului Mario Goetze, înainte de a intră în teren în minutul 88 al finalei Cupei Mondiale cu Argentina, să arate întregii lumi că este mai bun decât Lionel Messi.

„I-am spus: «Arată întregii lumi că eşti mai bun că Messi, tu poţi decide acest meci». Aveam un presentiment bun pentru el, este un jucător ce poate face orice. Goetze este un copil foarte talentat, poate face lucruri extraordinare. Este rafinat, poate decide un meci şi marchează goluri minunate”, a declarat Low.

Referindu-se la derularea jocului, selecţionerul german a precizat: „Am simţit că cele două echipe doresc să câştige în timpul regulamentului. Au existat ocazii, noi le-am oferit una atunci când Kroos a trimis cu capul în spate, pentru Higuain. Dar şi noi am avut câteva ocazii, am fost mai activi şi am avut o posesie mai bună, precum şi acea energie din prelungiri. Nu am dorit să ajungem la loviturile de departajare şi, de aceea, am pus mai multă presiune pe adversar, am fost mai ofensivi.

Argentina a dorit probabil să aştepte şi să atace pe contre, să recupereze mingea şi să-i lanseze pe Messi şi ceilalţi atacanţi. A fost foarte bine ceea ce au făcut Boateng şi Schweinsteiger, care l-au marcat pe Messi, pentru ca el să nu poată să se lanseze către poartă. Am simţit către finalul timpului regulamentar că Argentina este din ce în ce mai obosită şi a fost important să-i avem pe Muller şi Schürrle pentru a juca în profunzime!„.

Mario Goetze a marcat în minutul 113 unicul gol al finalei CM 2014, din pasa unui al jucător care a începutul meciul pe banca de rezerve, Schurrle, intrat în joc în minutul 31.