Cvadrupleţi născuţi perfect sănătoşi în Bucureşti. Mama: Dumnezeu mi i-a dat si trebuie sa lupt pentru ei VIDEO

Caz extrem de rar în România. Patru fraţi, doi băieţi şi două fete, au venit pe lume în urma unor proceduri de fertilizare in vitro. Mama eroină a reuşit să ducă sarcina până la 29 de săptămâni, lucru rar în cazul cvadrupleţilor.

11 feb. 2016, 06:24

Cei patru fraţi s-au născut la Maternitatea Cantacuzino, în Bucureşti, la începutul lunii decembrie.

Mama eroină a reuşit să ducă sarcina pana la 29 de săptămîni, iar acest lucru se întâmplă rar în cazul cvadrupleţilor.

„Dumnezeu mi i-a dat si trebuie sa lupt pentru ei, mai ales ca la prima ecografie le-am auzit si inimioarele. Cand au inceput sa misune prin burtica. Lovituri puternice, capete, manute, picioruse. Lucruri pe care numai cand esti mama le simti”, a declarat mama.

Femeia a încercat timp de 5 ani să rămână însărcinată. A reuşit abia dupa ce a ajuns la o clinică din Ungaria, unde a trecut prin mai multe proceduri.

Pe 5 decembrie anul trecut, când au apărut pe lume, cel mai mic a avut 1 kg 100 de grame, iar cel mai voinic 1 kg 460 de grame.

Sunt primii dusi pana la varsta asta de gestatie. Fetele au fost mai mici, dar asa cum este in viata fetele au fost mai puternice si mai rezistente, baietii mai prostuti, a trebuit sa ii ventilam„, a declarat medicul.

La aproape 10 saptamani, cei patru bebelusi sunt gata să meargă acasă. Fiecare a luat în greutate, de la naştere, cam un kilogram.


loading...