Dacă apare ASTA pe telefonul tău anunţă IMEDIAT POLIŢIA! Eşti în MARE PERICOL

Telefonul tău poate fi hăckuit oricând şi este posibil ca tu să nu ai nici cea mai vagă idee când și dacă se întâmplă.

14 oct. 2017, 14:14
Dacă apare ASTA pe telefonul tău anunţă IMEDIAT POLIŢIA! Eşti în MARE PERICOL

„La sfârșitul zilei, totul poate fi spart. Ceea ce mă surprinde e că uneori oamenii uită că e atât de ușor ca aceste dispozitive să fie sparte”, a spus Adi Sharabani, cofondatorul companiei de securitate mobilă Skycure, citat de Playtech. Viziunea sa e sprijinită și de Alex McGeorge, expert în amenințări cibernetice în cadrul companiei Immunity.

Primiţi apeluri ciudate din străinătate? Mare atenţie la numerele acestea de telefon, pentru că veţi rămâne fără bani

Atât Sharabani, cât și McGeorge au simulat atacuri pentru clienți și au descoperit că majoritatea demonstrațiilor trec neobservate. De exemplu, Sharibani susține că încă așteaptă ca cineva să îl anunțe că departamentul de IT al unei companii cu care lucrează a identificat demonstrația de atac.

De ce trebuie să ţii telefonul cu ecranul în jos, atunci când nu îl foloseşti. Producătorii au recunoscut tot

De exemplu, pe iPhone-uri, vei primi un mesaj de avertizare care îți spune că identitatea serverului nu poate fi verificată. Pentru a te putea conecta la wireless, ar trebui să dai click pe „continue”. Potrivit lui Sharabani, în ciuda avertismentului, 92% din oameni se conectează la rețeaua îndoielnică.

Oaltă metodă preferată de hackeri e reprezentată de vulnerabilitățile din telefon. Cei care fabrică dispozitivele lansează actualizări ale sistemului de operare frecvent tocmai pentru a-și proteja utilizatorii. Motivul este destul de simplu. Odată ce sunt lansate actualizările, hackerii știu care au fost vulnerabilitățile pe care le-au rezolvat și le e mai ușor să intre în dispozitivele care nu au fost puse la punct cu noutățile.

Greşeli BANALE pe care le faci când îţi încarci TELEFONUL. De asta se strică BATERIA atât de REPEDE

Un loc important pe listă îl reprezintă și aplicațiile malițioase, mai ales dacă le descarci de pe site-uri sau prin mesaje, în loc de un magazin oficial. În interiorul lor se pot ascunde coduri prin care hackerii pot fura date importante.

Ce se întâmplă dacă îţi pui telefonul cu partea de sus lângă o sticlă plină cu apă

Una dintre cele mai banale metode prin care cineva poate să ajungă la conținutul sensibil din telefonul tău e rețeaua WiFi nesecurizată. În categoria asta intră rețelele din cafenele și aeroporturi, care, în anumite situații, ar putea permite altora să vadă exact ce faci cât timp ești conectat.