Dacă vrei să fii mai inteligent, abţine-te de la asta

Dacă memoria a început să îți joace feste iar capacitatea ta de concentrare este din ce în ce mai scăzută atunci este momentul să faci o schimbare în alimentația ta.

03 mai 2017, 06:28
Dacă vrei să fii mai inteligent, abţine-te de la asta

Creierul la fel ca oricare alt organ are nevoie de anumiți factori benefici lui pentru a funcționa în parametri optimi. Schimbările pe care le faci în viața ta își lasă amprenta asupra întregului organism.

Astfel că, potrivit unui studiu recent, dacă vrei să te bucuri de o minte mai ageră este indicat să renunți la mâncare. A nu se înțelege că trebuie să te înfometezi. Ci doar să reduci considerabil porțiile consumate.

Conform jurnaliștilor de la newscientist.com, un hormon secretat de stomac care este responsabil pentru apetitul tău, poate stimula dezvoltarea unor noi neuroni oferindu-le protecție antiîmbătrânire.

Stomacul secretă hormonul foamei

În momentul în care stomacul se golește, se secretă grelina, hormonul responsabil cu transmiterea senzației de foame către creier. Astfel nivelul acestuia crește în sânge și preț de câteva ore avem senzația de foame.

Grelina este excelentă pentru a îmbunătăți activitatea cerebrală afirmă specialiștii care au efectuat acest studiu. Ei observând faptul că în cazul în care urmezi o dietă săracă în calorii, abilitățile mintale cresc.

Grelina favorizează creșterea conexiunilor neuronale

Echipa de cercetători din Marea Britanie, condusă de Jeffrey Davies au ajuns la concluzia că acest hormon este responsabil cu diviziunea și multiplicarea neuronilor, acțiune cunoscută sub numele de neurogeneză.

Această descoperire vine ca o confirmare a persoanelor ce susțineau că atunci când mănâncă mai puțin pe parcursul a câtorva zile mintea lor devine mai ageră. Astfel că există posibilitatea să se dezvolte noi tratamente mai ales în cazurile afecțiunilor neuronale precum este și maladia Parkinson.

Adevărul este că alimentația joacă un rol extrem de esențial în buna funcționare a organismului uman.

În momentul în care faci abuz de mâncare tot organismul este dat peste cap și există consecințe care pot fi permanente, precum depunerile de țesut adipos pe anumite organe sau zone greu de lucrat.

În ceea ce privește memoria, primele semne de avertizare apar în jurul vârstei de 40 de ani. În acel moment creierul începe să piardă treptate din abilitățile sale. Trebuie să ții cont și de viciile avute până la vârsta respectivă, de stilul de viață și mai ales de cel alimentar.

Prima masă a zilei este destinată creierului

Noaptea în timpul somnului întreg organismul se autoreface, asta în cazul în care nu ai exagerat cu mâncarea exact înainte de a te băga în pat.

Dimineața primul obicei peste care nu trebuie să treci niciodată după ce ți-ai făcut toaleta este micul dejun. Încearcă să consumi cantități mici de alimente bogate în nutrimenții necesari bunei funcționări cerebrale precum nucile, migdalele, goji, caju, avocado.

Efectul este unul extraordinar, creierul dând făcând astfel dovada unei capacități mai bune de concentrare și memorare, anticipând și diminuând posibilitatea instalării depresiei, anxietății, tristeței.

Apelează la alimentele bogate în fosfor. Acest mineral este una dintre numeroasele substanțe vitale pentru buna activitate a neurotransmițătorilor din creier.

Află cum influențează Alzheimerul alimentația AICI