Dacia Bigster, prezentarea oficială în Bucureşti. Când va circula pe străzile din România

Conceptul Dacia Bigster a fost prezentat oficial, miercuri, la Bucureşti, jurnaliştilor şi dealerilor. Modelul va intra în producţia de serie la finalul anului 2024.

02 mart. 2022, 22:45

Dacia Bigster, aşa cum este prefigurat de varianta concept, va fi un SUV din gama compactă, mai mare decât Duster. Reprezentanţii producătorului de la Mioveni spun că aproape 90% din elementele prezentate acum vor fi preluate și pe modelul de serie.

SUV-ul inspirat din conceptul Dacia Bigster va avea 5 sau 7 locuri, fără motorizări diesel. Doar benzină și hibrid.

Citeşte şi: Performanţă remarcabilă pentru Dacia, compania situându-se în top 5 în zece ţări europene

Dacia Bigster, prezentarea oficială în Bucureşti. Preţ şi posibila dată de lansare

Potrivit 0-100.ro, mașina de serie va avea elemente din plastic reciclat, fără elemente cromate. Astfel, Dacia mizează pe un design robust, pentru modelul de serie care va deriva din Bigster. Sunt șanse mari ca numele mașinii de serie să fie altul.

Citeşte şi: Dacia Bigster, prima fotografie pe stradă. Cum arată cel mai nou SUV românesc

Grupul Renault a prezentat pe 14 ianuarie 2021 conceputul Dacia Bigster, iar până la versiunea de serie mai e un pic de așteptat.

Mașina prezentată acum jurnaliștilor și dealerilor este un concept. E vorba despre o machetă la scară reală a mașinii.

Aceasta nu are însă interiorul finalizat, nu are motor, transmisie și suspensii. Are o masă de circa două tone și este deplasată cu ajutorul unui motor electric de putere mică, acționat prin intermediul unei telecomenzi.

Modelul de serie care va fi derivat din Bigster va fi mai mare decât Duster și va avea motorizări mai performante, motiv pentru care e de aşteptat ca prețul să fie mai ridicat. Modelul SUV flagship al Dacia ar putea să aibă un preț de pornire cu 1-2.000 Euro mai mare decât un Duster echivalent.

 

Citeşte şi: Dacia 1310 Break din 1991, vândută la preţ de maşină nouă. Argumentul germanului care vinde „bătrânica”. „Poate fi condusă fără probleme”