Dacia Duster, cel mai bine vândut SUV în Ucraina, în luna iunie. Maşina produsă la Mioveni a surclasat concurenţa

Conform rezultatelor pe luna iunie, în Ucraina au fost vândute 2.900 de mașini noi. Potrivit asociației de automobile Ukravtoprom, în privinţa SUV-urilor cel mai bine vândut model a fost crossover-ul Dacia Duster.

05 iul. 2022, 22:07
Dacia Duster, cel mai bine vândut SUV în Ucraina, în luna iunie. Maşina produsă la Mioveni a surclasat concurenţa

SUV-ul pentru piața ucraineană este asamblat la o fabrica din România, de la Mioveni. În prima lună de vară, ucrainenii au cumpărat 168 de SUV-uri Dacia Duster, transmite Ukravtoprom.

Pe locul doi în topul vânzărilor din Ucraina pe luna iunie s-a aflat crossover-ul Toyota RAV4, care a fost ales de 118 locuitori ai țării. Podiumul este încheiat de Toyota Highlander, care s-a vândut în 114 exemplare. În continuare, Top 5 este completat de Toyota – Yaris Cross, cu 104 vânzări, şi de Ford Kuga cu 84.

Până de curând, Duster a fost asamblat și în Rusia. Uzina Renault Rusia de la Moscova, unde erau produse și modelele Kaptur și Arkana, şi-a încetat activitatea pe 28 februarie. În luna mai Renault a părăsit Rusia, predând activele către AvtoVAZ și către primăria orașului Moscova și și-a schimbat numele în MAZ Moskvich.

Citeşte şi Şeful Dacia Germania anunţă planuri pentru noi modele: „Ne lipsesc un Twingo, un Duster şi un smart SUH”

De altfel, pe fundalul stagnării pieței auto din Rusia, Duster a rămas bestsellerul Renault: 561 de exemplare au fost vândute în Rusia, în luna mai. În lista celor mai populare crossover-uri ale tuturor mărcilor, SUV-ul de la Mioveni se află pe locul trei. Doar Hyundai Creta cu 1.197 de unități vândute și Lada Niva cu 1.102 sunt înaintea Duster-ului.

Citeşte şi Dacia Duster vs. Audi RS Q8. Testul comparativ în care SUV-ul românesc a ieşit la egalitate cu rivalul de peste 100.000 de euro