Dacia Duster, testată de austrieci timp de un an. Concluzii, după ce maşina a fost supusă unor examene dure

Noul SUV Dacia Duster a fost supus unui test de anduranţă timp de un an de zile de către jurnaliştii austrieci.

04 feb. 2019, 12:21
Dacia Duster, testată de austrieci timp de un an. Concluzii, după ce maşina a fost supusă unor examene dure

Publicaţia Motor.at scrie că modelul Duster a trecut cu brio testele la care a fost supus și a primit „certificatul de absolvire”. Austriecii au testat SUV-ul pe autostrăzile din Germania și Ungaria, pe drumurile forestiere din Slovenia și în traficul urban din Viena, iar „candidatul nu a prezentat semne serioase de uzură după un an” și nu a avut nicio defecțiune.

Totuşi, jurnaliştii n-au fost mulţumiţi de calitatea scaunelor, din cauza cărora spun că au avut dureri de spate după drumurile lungi. De asemenea, faptul că butoanele din interior nu sunt iluminate noaptea a fost trecut tot la minusuri.

Pe de altă parte, austriecii s-au declarat surprinși de calitatea materialelor din interior, care „nu mai amintește de plasticul trist din trecut„. „Per total, Duster este o alternativă serioasă pentru modelele second hand din această clasa„, a notat publicaţia austriacă.

După un an de utilizare, austriecii au dus SUV-ul și la un service, constatând că farurile nu erau reglate la intensitatea normală și că mașină a prezentat câteva semne superficiale de zgârieturi pe părțile laterale și bare. Mai mult, maşina nu a avut erori după ce a fost testată.