Dacia pregăteşte lansarea unui model nou. Duster-ul va avea 7 locuri

În trecut, Dacia vindea modelul Logan MCV ca variantă pentru cei care doreau o maşină cu 7 locuri. Ulterior, MCV-ul a fost înlocuit de Dacia Lodgy, singura maşină din gama producătorului român care poate fi comandat într-o configuraţie cu 7 locuri. Zvonurile francezilor spun însă că la anul vom putea cumpăra şi primul SUV românesc cu o asemenea capacitate, un Duster ceva mai mare cu două locuri suplimentare în portbagaj.

06 ian. 2015, 16:25
Dacia pregăteşte lansarea unui model nou. Duster-ul va avea 7 locuri

Tot mai multe zvonuri venite din partea inginerilor francezi încep să fie confirmate. Printre ele şi acela conform căruia, marca românească Dacia va lansa pe piaţă la finele acestui an un SUV cu 7 locuri. Maşina ar urmă să-şi facă debutul la Salonul Auto de la Paris din această toamnă şi se va pune în vânzare în 2016. Numele acestui nou vehicul pentru familie ar urmă să fie Duster 7 sau Duster L.

Potrivit 4tuning.ro, chiar dacă momentan nu există nicio confirmare oficială, se pare că Dacia începe să experimenteze noi segmente în care preţurile actuale sunt ridicate. Şi, ca să fie competitivă şi accesibilă oricui, Dacia păstrează aceeaşi filosofie de a produce maşini dotate numai cu strictul necesar, la preţuri minime. Este şi cazul acestui Duster Long care, se pare că va avea cu 20 de centimetri în plus faţă de un Duster obişnuit. Platforma folosită va fi aceeaşi, la fel şi subansamblele, diferenţa va fi însă numai la partea din spate care se va bucura de puţin spaţiu în plus.

Citeşte şi Noi prototipuri DACIA, surprinse la teste. Fotografii-SPION

Zvonurile venite din Franţa spun că viitorul Duster 2016 va avea aceeaşi configuraţie că şi vechiul MCV, adică accesul la cele două locuri din portbagaj se va face prin rabatarea banchetei spate. Maşină va veni din fabrică cu 7 locuri dar se va vinde în paralel cu Dacia Duster normală, cea care este şi acum disponibilă cu 5 locuri şi fabricată la Mioveni.

Nu se cunosc însă detalii despre locul în care va urma să fie produsă această nouă maşină. Însă, dacă ne gândim că la Mioveni se fabrică foarte multe automobile Duster, circa 40% din producţia totală de maşinii fiind reprezentată de SUV-ul autohton, uzina românească are toate şansele să mai bifeze un model nou începând cu acest an. În schimb, un viitor model de oraş care să coste undeva sub 6.000 de Euro, va fi realizat la uzina din Maroc, în Tanger. Până la noi date oficiale, nu rămâne decât să aşteptăm şi să vedem care este realitatea.