Dacian Cioloș: Există un calendar pentru modificarea legislaţiei în privinţa doctoratelor

Premierul Dacian Cioloș a anunţat miercuri că în cadrul ședinţei de guvern va fi prezentat un pachet de proiecte de acte normative care modifică legislaţia referitoare la doctorate și i-a cerut ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să pună în dezbatere publică proiectele respective.

10 feb. 2016, 09:43
Dacian Cioloș: Există un calendar pentru modificarea legislaţiei în privinţa doctoratelor

„O să avem pe ordinea de zi și o prezentare a pachetului de măsuri și de proiecte de acte normative și a calendarului pentru modificarea legislaţiei în domeniul educaţiei în ceea ce privește doctoratele, un subiect mult discutat. Înţeleg că domnul ministru este pregătit astăzi să prezinte conţinutul acestui pachet urmând ca, de săptămâna viitoare, să vină cu actele normative pentru a fi adoptate, dar am considerat important să avem astăzi această prezentare”, a declarat Cioloș la începutul ședinţei de guvern, conform Agerpres.

El i-a solicitat ministrului Curaj să pună în dezbatere publică proiectele de acte normative, modificările legislative pe care Guvernul le propune, astfel încât, înainte de a fi adoptate, să aibă posibilitatea să-și spună punctul de vedere și persoanele din domeniu.

Citeşte şI: Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, le recomandă demnitarilor să nu facă doctorate în perioada exercitării funcţiei

Ministrul Educației, Adrian Curaj, le recomandă demnitarilor să nu se înscrie la doctorat pe perioada în care își exercită mandatul, argumentând că aceștia nu ar avea timp pentru o astfel de activitate.