Dacian Cioloş, PRIMELE DECLARAŢII după desemnare: Ce angajamente îşi ia noul premier VIDEO

Dacian Cioloş, desemnat de Klaus Iohannis noul premier al României, a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că îşi doreşte să lucreze îndeaproape cu Parlamentul, alături de care să ia cele mai bune decizii care să ajute ţara noastră să progreseze. Acesta a mai precizat că în perioada următoare se va concentra pe formarea echipei de miniştri.

10 nov. 2015, 15:15
Dacian Cioloş, PRIMELE DECLARAŢII după desemnare: Ce angajamente îşi ia noul premier VIDEO

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, marţi, pe Dacian Cioloş pentru funcția de premier. Acesta a precizat că noul Guvernul trebuie să aibă „urechea aplecată la cei care au idei” bune pentru România şi că împreună cu Parlamentul speră să găsească cele mai bune soluţii care să ducă România spre progres.

Voi face tot ce imi sta in putinta pentru a ma ridica la inaltimea increderii care mi s-a dat. Trecem printr-o perioada cheie pentru societatea romaneasca, o perioada in care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesita o prezenta publica a Guvernului, in asa fel incat sa asiguram puntea de legatura intre politic si societate.

Sunt constient de faptul ca se asteapta de la Guvern sa aiba urechea aplicata de la cei care au idei, pentru a idenfica solutiile care ne vor ajuta sa mergem mai departe. Se asteapta ca noul Guvern sa poata sa lucreze cu Parlamentul pentru a lua decizii care sa ne ajute sa progresam.

Un an de zile este o perioada si lunga si scurta. Lunga pentru ca nu putea sa ne limitam doar la anumite actiuni si anumite decizii strict administrative, pe de alta parte, prea scurta pentru a declansa si finaliza reformele pe care multi din societate le asteapta. Vreau sa deschid Guvernul spre societate, sa ascultam si sa pregatim decizii impreuna„, a declarat Dacian Cioloş după anunţul de nominalizare făcut de Klaus Iohannis.

In masura in care Parlamentul va decide sa dea mandat acestui Guvern, voi lucra îndeaproape cu grupurile politice pentru a progresa impreuna si pentru a pune in practica proiectele„, a mai spus Cioloş.

Noul premier a anunţat că în perioada următoare se va concentra să îşi formeze echipa de miniştri. „Imi voi concentra atentia pentru a-mi forma echipa, apoi o sa putem sa discutam in detaliu proiectele pe care le avem. Pentru mine, lucrul in echipa este esential. Vreau sa imi concentrez energia pentru a-mi structura echipa„, a conchis Dacian Cioloş.

Dacian Ciolos a primit garanţii că îşi va alege singur echipa de miniştri, fără influenţa din partea partidelor, potrivit unor surse politice.