Dacian Cioloş a dezvăluit ce i-a cerut Florin Cîţu înainte de prima rundă de negocieri

Dacian Cioloș, președintele USR propus de Iohannis pentru funcția de premier, spune că o primă rundă de negocieri cu PNL și UDMR va avea loc miercuri. La cererea lui Florin Cîțu, discuția va fi doar între președinții celor trei partide.

12 oct. 2021, 20:28
Dacian Cioloş a dezvăluit ce i-a cerut Florin Cîţu înainte de prima rundă de negocieri

Dacian Cioloș, președintele USR propus de Iohannis pentru funcția de premier, spune că o primă rundă de negocieri cu PNL și UDMR va avea loc miercuri.

La cererea lui Florin Cîțu, discuția va fi doar între președinții celor trei partide.

„Asta a fost propunerea domnului președinte Florin Cîțu. Am acceptat-o. Vreau să avem această discuție indiferent de format, să vedem care este deschiderea colegilor, ca să știm și noi ce avem de făcut”, a declarat Cioloș, la B1 TV.

Cioloş a fost întrebat dacă echipa de negociere a USR, formată din oameni care au atacat dur PNL și pe Cîțu, cum ar fi Cătălin Drulă sau Vlad Voiculescu, ar putea fi un impediment pentru negocieri. „Evident că în politică există și multă emoție, dar atunci când iei decizii, când pregătești decizii, e important să avem rațiune. Și eu am opinii despre persoane, dar respect faptul că sunt persoane care au legitimitate în partidele respective”, a explicat Dacian Cioloş.

„Retorica asta ironică, să discutăm noi cu AUR și PSD, pot să o repete. Noi am spus-o tot timpul că vreau să refacem coaliția”, a mai precizat premierul desemnat.