Cioloş a dezvăluit de ce îl cheamă şi Julien: Mama a fost marcată de personajul Julien Sorel. Ponta: Julien ajunge la închisoare

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi seara, la RRA, că cel de-al doilea prenume al său, Julien, a fost inspirat după personajul din cartea "Roşu şi negru", de Stendhal, mama sa insistând chiar să fie primul prenume al său, în timp ce tatăl său a avut ”o idee fixă cu Dacian”.

01 nov. 2016, 20:34
Cioloş a dezvăluit de ce îl cheamă şi Julien: Mama a fost marcată de personajul Julien Sorel. Ponta: Julien ajunge la închisoare

 „Pur şi simplu, – ceea ce mi-a spus mama – că după ce a născut şi discuta cu tata prenumele pe care să mi-l dea, tata avea o idee fixă cu Dacian. Auzise acest prenume şi voia neapărat să fie al meu. Mama a propus Julien pentru că în perioada sarcinii, stând mai mult acasă, mi-a spus că a citit , cu Julien Sorel. Era perioada când era destul de dificil să faci rost de o carte bună. Făcuse rost de o carte bună şi a citit Roşu şi negru, de Stendhal şi a marcat-o personajul Julien Sorel şi a propus Julien, a declarat premierul, notează Mediafax.

El a mai spus că mama sa ar fi insistat chiar ca Julien să fie primul său prenume. „Cum tata a fost cel care s-a dus la starea civilă să declare naşterea, a pus Dacian”, a adăugat premierul la RRA.

Citeşte şi: Gorghiu: Premierul Dacian Cioloş participă miercuri la Consiliul Naţional al PNL. Şeful Guvernului urmează să fie prezent şi la miting

Victor Ponta: Julien ajunge la închisoare

„Domnul Julien Ciolos ne-a marturisit ca este foarte mandru de numele sau frantuzesc pentru ca a fost inspirat de JULIEN SOREL – personajul principal din romanul lui Stendhal „Rosu si Negru”!

Pentru ca si mama mea m-a pus ( si bine a facut) sa citesc literatura universala (si pentru ca am memoria buna) am mers sa verific daca ce imi aminteam eu despre personajul Julien Sorel i se potriveste lui Julien Ciolos – si am constatat ca da, chiar foarte tare !

Aveti mai jos ce spune Wikipedia: „incercarile unui tanar de a-si depasi conditia sociala printr-o combinatie de talent, munca, deceptie si ipocrizie, doar pentru a se trezi tradat de propria pasiune”

Pentru ca tinerii „frumosi si liberi” sau militantii PNL-isti sigur nu gasesc romanul lui Stendhal pe Facebook si nici nu il pot citi pe Hotnews le spun eu finalul – Julien ajunge la inchisoare (ca aveau si pe atunci in Franta tot un fel de DNA la fel de „atent” la drepturile omului!!)

Ma rog – paralela facuta de Dl Julien Ciolos nu pare prea inspirata – acum insa se putea mai rau – daca citea mama sa „Fratii Jderi” sau ( Doamne Fereste) „Fratii Karamazov” cum il strigam pe Premierul nostru cel emanat din flacarile de la „Colectiv”?!?”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

 


loading...
Partenerii noștri