Dacian Cioloş a negociat cu Emmanuel Macron comisarii europeni: Nu dau nimănui un cec în alb

Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron, aflat în aceeași familie politică. Cei doi au discutat prioritățile politice ale grupului, dar și despre comisarii propuși să facă parte din viitoarea Comisie Europeană condusă de ursula Von der Leyen

17 sept. 2019, 16:45
Dacian Cioloş a negociat cu Emmanuel Macron comisarii europeni: Nu dau nimănui un cec în alb

„Astăzi și ieri, la Paris, am avut discuții politice consistente cu președintele Emmanuel Macron, cu premierul Edouard Philippe, dar și cu liderul En Marche, Stanislas Guerini. Aceasta a fost prima dintr-o serie de întâlniri cu liderii de stat și de guvern și cu liderii politici care fac parte din grupul politic Renew Europe cu care voi avea discuții în următoarele săptămâni.

Cu președintele Macron am discutat azi prioritățile politice ale grupului, inițiativa organizării unui summit Renew în această toamnă, dar și despre comisarii propuși să facă parte din echipa Von der Leyen și audierile acestora în Parlamentul European.

Ca să fie clar și pentru cei care încă mai au dubii, în privința comisarilor nominalizați nu am dat și nu dau niciun cec în alb nimănui. Reînnoim Europa este un grup bazat pe integritate, principii, valori și angajament proeuropean.

Evaluarea tuturor comisarilor desemnați, inclusiv a celor aparținând Grupului Renew Europe, pe care îl conduc, va avea la bază trei criterii fundamentale: angajamentul față de valorile europene, integritatea și posibilele conflicte de interese, competența și viziunea în privința portofoliilor pe care le vor conduce. Aceste criterii vor fi aplicate în aceeași măsură tuturor candidaților, indiferent dacă fac parte din familia noastră politică sau nu și indiferent de statul membru care i-a propus”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.