Dacian Cioloş AMENINȚĂ cu ieşirea de la guvernare, după manevra lui Cîţu: „Colegii noştri se vor retrage din Guvernare”

Recent, cei de la USR-PLUS au condiționat adoptarea Programului ”Anghel Saligny” de adoptarea proiectului privind desființarea Secției Speciale.  

01 sept. 2021, 13:27
Dacian Cioloş AMENINȚĂ cu ieşirea de la guvernare, după manevra lui Cîţu: „Colegii noştri se vor retrage din Guvernare”

Dacian Cioloş amenință cu ieșirea de la Guvernare după gestul lui Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi programul Anghel Saligny. „O să vedem ce decide premierul. Avem întâlniri și cu grupurile parlamentare. Nu știam că acest subiect o să fie pe ordinea de zi suplimentară. Din ce știu nu are unele avize. Dincolo de asta am avut o discuție și convenisem că nu intră pe ordinea de zi până nu avem o discuție pe Secția Specială. Așa se construiește încrederea, nu să ne punem în fața faptului împlinit. Eu vă spun ce am discutat noi. Noi rămânem calmi, dar fermi. Colegii noștri se vor retrage din Guvernare… E un subiect pe care noi l-am mai discutat!

Nu am luat o decizie formală, încă, în partid dar este clar că miniștrii USR-PLUS nu mai au ce să caute într-un Guvern unde părerea lor nu contează, nu sunt consultați”, a spus Dacian Cioloș la Digi24.

Scandal în Coaliţie. Şedinţa de Guvern a fost suspendată după ce PNL a introdus „pe şest” programul Anghel Saligny
Premierul Florin Cîțu le-ar fi spus celor de la USR-PLUS că acest proiect va fi adoptat, indiferent de opoziția întâmpinată. Miniștrii USR-PLUS refuză să avizeze proiectul, iar premierul Florin Cîțu le-a cerut să dea un aviz pozitiv/negativ, dar să fie dat un aviz, în așa fel încât proiectul să fie adoptat și publicat în Monitorul Oficial.

Recent, cei de la USR-PLUS au condiționat adoptarea Programului ”Anghel Saligny” de adoptarea proiectului privind desființarea Secției Speciale.

Scandal în Coaliţie. Barna: E un filon, un grup în partidul nostru care spune: dom-le, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă

Surse politice ne-au explicat că, astăzi, liderii USR-PLUS au schimbat strategia și i-au cerut premierului Florin Cîțu o listă cu criteriile care vor sta la baza acordării finanțărilor prin Programul ”Anghel Saligny”. Premierul le-ar fi spus că sunt folosite aceleași criterii de la acordarea fondurilor europene, însă le-a spus celor de la USR-PLUS că au mână liberă să vină cu propria listă de criterii de acordare, dacă în acest fel vor vota proiectul.

Un important lider PNL a explicat pentru stiripesurse.ro care este poziția liberalilor în tot acest scandal. ”Indiferent de situație, noi mergem înainte, nu vom ceda sub nicio formă pentru că este vorba despre investiții”.

În aceste condiții, cei de la USR-PLUS amenință nu doar cu ieșirea de la guvernare, ci chiar cu depunerea unei moțiuni de cenzură. Demersul pare unul sortit eșecului, asta pentru că și cei de la PSD susțin Programul ”Anghel Saligny”, având primari care îl așteaptă ca pe pâinea caldă.