Dacian Cioloş are COVID-19: „Sunt în izolare. Nu am simptome şi mă simt bine în acest moment”

​Dacian Cioloș, fost premier şi actual copreședinte al USR-PLUS, a anunțat miercuri pe Facebook că are COVID-19.

24 mart. 2021, 17:21
Dacian Cioloş are COVID-19: „Sunt în izolare. Nu am simptome şi mă simt bine în acest moment”

Dacian Cioloş a anunţat pe Facebook că este infectat cu coronavirus.

„Am primit acum câteva minute rezultatul unui test COVID-19 care, din păcate, este pozitiv. Cei cu care am intrat în contact zilele trecute au fost informați, eu sunt de astăzi în izolare, urmând întocmai indicațiile echipei medicale din Parlamentul European.
Am respectat toate măsurile de protecție în toate împrejurările, nu am simptome și mă simt bine în acest moment.
Am fost mereu conștient de periculozitatea acestui virus care ne-a schimbat total modul de viață în ultimul an, a suprasolicitat sistemul sanitar, medicii și asistentele, a luat prea repede de lângă noi mulți oameni dragi.
Fac și un apel la responsabilitatea fiecărui cetățean să fie atent, să-i protejeze pe ceilalți izolându-se dacă are simptome sau dacă primește un rezultat de test pozitiv. Și să anunțe medicii, pentru că starea se poate schimba de la o oră la alta.
Voi continua să muncesc de acasă, pe proiectele urgente din Parlamentul European și din țară care privesc ieșirea din această criză medicală, economică și socială. Aveți grijă de voi și de cei dragi, protejați-vă sănătatea și fiți atenți”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Citeşte şi: Război în USR – PLUS după anunţul lui Dacian Cioloș că vrea să fie şi președintele partidului şi să candideze la prezidenţiale

Citeşte şi: Dacian Cioloş dă de pământ cu cei care sar rândul la vaccinare. „Unii au aere de privilegiaţi. E important și în România să facem cu adevărat o ierarhie”

Dacian Cioloş declara în februarie că nu s-a vaccinat anti-COVID pentru că nu i-a venit încă „rândul”.

„Nu m-am vaccinat încă. Nu mi-a venit încă rândul și insist să nu îmi vină rândul înainte de a îi vaccina pe cei care sunt vulnerabili în fața COVID. Și mai sunt multe persoane. Inclusiv la mine în familie. Mama mea care are peste 70 de ani, are mai multe comorbidități și va fi vaccinată abia prin martie. Vaccinurile care vin în țară cred că trebuie să fie îndreptate către persoanele care au nevoie”, a spus Dacian Cioloş.

Tot atunci, copreședintele Alianței USR PLUS, Dacian Cioloș, declara că nu susține vaccinarea obligatorie și că „niciun tratament medical” nu poate fi impus.

„Din punctul meu de vedere niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, la fel cum niciun tratament medical. Atunci când introduci o substanță străină în corpul tău, nu poate să te oblige statul să o faci. E dreptul tău asupra corpului tău”, a declarat Dacian Cioloş.


loading...