Dacian Cioloş, către şefii de companii franceze: România, o ţară stabilă politic, în care nu avem partide extremiste

Premierul Dacian Cioloș i-a îndemnat joi pe șefii mai multor companii franceze să investească în România, afirmând că țara este stabilă din punct de vedere politic și predictibilă în ceea ce privește politicile economice și legislative.

21 ian. 2016, 11:04
Dacian Cioloş, către şefii de companii franceze: România, o ţară stabilă politic, în care nu avem partide extremiste

„De ce să veniți să investiți în România? În primul rând pentru că suntem o țară stabilă, cu un mediu economic în evoluție. România este probabil singura țară din Europa Centrală și de Est unde nu veți găsi în mediul politic partide extremiste, naționaliste care ar putea avea reacții imprevizibile în ceea ce privește deciziile politice sau în politicile economice. Este o țară stabilă din punct de vedere politic, este o țară predictibilă în ceea privește politica bugetară și legislativă. Este o țară care, după reforme dificile imediat după instalarea crizei economice, în perioada 2009-2011, a avut o creștere economică de la un an la altul — 3,4 — 3,5% anul trecut — cu o previziune de creștere economică de 4% anul acesta”, le-a spus premierul celor 60 de șefi ai companiilor franceze.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: Sunt optimist legat de aderarea României la spaţiul Schengen cu frontierele sale aeriene

La rândul său, vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, le-a reamintit celor prezenți că România este a șaptea piață europeană, cu o economie extrem de dinamică.

„Nu trebuie uitat că astăzi România este a șaptea piață europeană, a șaptea țară din Europa, are o economie foarte dinamică, exporturi importante mai ales în domeniul auto și nu numai. De asemenea, dispune de un segment foarte dinamic în domeniul producției computerelor, echipamentelor electrice și produselor alimentare„, a spus Borc.

Printre cele mai importante companii franceze reprezentate la nivelul conducerii la întâlnirea cu premierul român s-au aflat Carrefour, Credit Agricole, Auchan, BRD, Renault, Airbus, BNP Paris Bas, Groupama, Orange, Sanofi și Thales, scrie Agerpres.