Dacian Cioloş cere anchetă extinsă după cazul crimelor din Caracal

Dacian Cioloş afirmă, în urma tragediei din Caracal, că incompetenţa şi nepăsarea unor indivizi puşi în instituţii în mâinile cărora ne încredinţăm viaţa nu vor dispărea cu câteva demisii, iar PLUS cere răspundere penală pentru „toţi cei care, prin incompetenţă şi nepăsare, sunt complici ai acestor crime”.

27 iul. 2019, 09:34
Dacian Cioloş cere anchetă extinsă după cazul crimelor din Caracal

„Nu doar demisii. Nu doar demiteri. Nu doar schimbare de stăpân. E nevoie de mai mult decât atât. PLUS cere anchetă şi răspundere penală pentru toţi cei care, prin incompetenţă şi nepăsare, sunt complici ai acestor crime: de la poliţiştii care l-au trimis pe tatăl Alexandrei la plimbare până la cei care au acţionat atât de târziu; de la responsabilii STS până la cei de la ANCOM şi MCSI care, după atâtea tragedii în care 112 ar fi putut salva vieţi, nu au fost în stare să implementeze soluţii eficiente de localizare a celor care apelează numărul de urgenţă”, scrie Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Liderul PLUS menţionează că, în 2019, când serviciile de localizare vin la pachet, practic, cu orice aplicaţie mobilă, instituţiile statului român au avut nevoie de 19 ore pentru a identifica o victimă care a apelat la 112, ceea ce „este strigător la cer”.

„Fără instituţii funcţionale, fără oameni competenţi şi responsabili, dreptul la viaţă, garantat de Constituţie şi de Statul Român, riscă să fie o promisiune fără fond. Incompetenţa şi nepăsarea unor indivizi puşi în instituţii în mâinile cărora ne încredinţăm viaţa nu vor dispărea cu câteva demisii. Nu vom uita”, mai scrie Dacian Cioloş.


loading...