Dacian Cioloş, consultări cu partidele pe tema alegerii primarilor: „Premierul nu va intra într-o dispută politică”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat, miercuri, că premierul Dacian Cioloş va avea zilele următoare discuţii cu partidele politice pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin. 

27 ian. 2016, 14:33
Dacian Cioloş, consultări cu partidele pe tema alegerii primarilor: „Premierul nu va intra într-o dispută politică”

„Probabil în zilele următoare, premierul va avea o discuţie cu membrii partidelor, aşa cum a anunţat de altfel zilele trecute”, a declarat Dan Suciu.

Potrivit lui Suciu, Cioloş a avut o întrevedere, în cursul zilei de marţi, cu şefa AEP, însă discuţiile nu au vizat organizarea alegerilor în două tururi: „A fost o discutie despre aspectele tehnice ale alegerilor. Nu au luat în calcul alegeri care să se desfășoare în două tururi sau într-un tur, ci a fost pur și simplu o discuție legată de necesitățile tehnice ale Autorității Electorale Permanente și de elemente tehnice care vizează organizarea alegerilor. (…) La nivelul Guvernului nu a ajuns o discuție legată de turul doi”, a precizat Dan Suciu.

Suciu a mai precizat că, „la nivelul Guvernului, nu a ajuns o discutie legata de turul doi”: „Personal, premierul Cioloş vede potrivită o organizare a alegerilor locale în două tururi, dar nu intră într-o dispută politică”. 

Surse oficiale susțin că premierul Dacia Cioloș a discutat deja cu președinții PSD și PNL, iar întâlniri cu aceștia ar urma să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, luni sau marți.