Dacian Cioloş: Creşterea economică trebuie să se reflecte în locuri de muncă

Dacian Cioloş a rezumat pe Facebook discursul despre starea economiei ţinut luni în faţa Parlamentului. Premierul a spus că rezultatele bune din economie ar trebui să se vadă în crearea de locuri de muncă.

19 sept. 2016, 18:25
Dacian Cioloş: Creşterea economică trebuie să se reflecte în locuri de muncă

„Am prezentat în Parlament un raport despre situația economiei. Parlamentul este acela care ne-a acordat, în noiembrie anul trecut, mandatul de a asigura stabilitatea economică a țării într-un moment critic, după proteste de stradă, când oamenii aveau așteptări importante legate de un alt mod de a administra interesul public. Pe parcursul acestui an ne-am concentrat pe câteva elemente, în principal pe recâștigarea încrederii cetățenilor în stat, transparență, integritate, reducerea birocrației. Am asigurat un cadru legal și instituțional stabil, cu obiectivul de a stimula investițiile și crearea de locuri de muncă. Rezultatele economice sunt bune, dar nu e cazul să ne culcăm pe lauri. Avem o creștere economică durabilă. Esențial este ca ea să se reflecte în locuri de muncă, într-un mediu social și de afaceri fără corupție, să poată susține dezvoltarea țării pe care ne-o dorim”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, în plenul reunit al Parlamentului, că România are o creştere economică previzionată pentru 2016 de 4,8%, peste estimările iniţiale, dar acesta nu este motiv de „prezentare triumfalistă” de date, ci trebuie să ne asigurăm că ne înscriem pe un trend ascendent.