Dacian Cioloş: Demisia lui Moga, primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul Dăncilă

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, a apreciat marţi că demisia lui Nicolae Moga din fruntea Ministerului Afacerilor Interne reprezintă primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

30 iul. 2019, 10:26
Dacian Cioloş: Demisia lui Moga, primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul Dăncilă

„Demisia lui Nicolae Moga din fruntea Ministerului Afacerilor Interne e primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Aştept acum din partea PSD, dar şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis, ca în fruntea acestui minister să fie numit un profesionist, un om cu capacitate intelectuală şi experienţă profesională care să înţeleagă ce e de făcut şi să acţioneze în consecinţă. Această instituţie a fost condusă prea mult timp de oameni care s-au remarcat doar prin relaţiile de colaborare şi supunere, cu capul plecat, în faţa baronilor şi a grupurilor de interese”, a scris fostul prim-ministru, într-o postare pe Facebook.

Nicolae Moga a anunţat, marţi, că a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

„În urma discuţiei pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al României, Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat în urma unei activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi”, a declarat Nicolae Moga la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Nicolae Moga a demisionat din funcţia de ministru de Interne ca urmare a tragediei de la Caracal