Dacian Cioloş, despre dosarul lui Barna ajuns la DNA: „O mizerie. Nu vi se pare o coincidenţă stranie?”

Departamentul pentru lupta antifraudă (DLAF), o instituţie aflată în subordinea premierului, a trimis la DNA un nou dosar care îl vizează pe Dan Barna, copreşedinte USR-PLUS şi candidat la preşedinţia partidului.

29 sept. 2021, 09:22
Dacian Cioloş, despre dosarul lui Barna ajuns la DNA: „O mizerie. Nu vi se pare o coincidenţă stranie?”

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a declarat marți că i se pare straniu faptul că este a treia oară când apar suspiciuni penale în ce îl priveşte pe Dan Barna, chiar în momente politice importante la care acesta ia parte, catalogând acţiunea DLAF, trimisă spre DNA, „o mizerie”.

„Ca o mizerie il vad, o mizerie (n.r. dosarul în care e implicat Barna). A fost clar de la inceput, daca ne uitam primele suspiciuni au fost aruncate pe piata la campania prezidentiala cand Dan Barna a fost candidat, pe urma cand a intrat in Guvern vicepremier, suspiciunile au fost iar scoase la suprafata.

Dacian Cioloş, copreşedinte USR-PLUS: „Nu are ce căuta nicio instituţie a statului să se amestece în campania unui partid”

Barna a clarificat de fiecere data lucrurile si USR a cerut institutiilor sa faca lumina, dar sa faca clarificări, nu sa faca spectacol. Nu vi se pare totusi o coincidenta stranie? Sunt coincidente stranii, totusi, campania prezidentiala, intrarea ca vicepremier, acum campania interna (din USR PLUS). Da, eu sunt in competitie cu Dan Barna, dar cand o mizerie e o mizerie, asta trebuie spus. Nu are ce cauta nicio institutie a statului sa se amestece in campania interna a unui partid”, a spus Dacian Cioloş la B1TV.

Citeşte şi: Gafă, marca Iohannis. Președintele s-a contrazis singur: „Sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. Păcat că sunt așa puțini”