Dacian Cioloş, despre OUG cerută de PNL privind alegerea primarilor în două tururi: Nu cred că e DEMOCRATIC

Premierul Dacian Cioloș a afirmat marți, referindu-se la solicitarea PNL privind adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, că nu este democratic ca o lege adoptată de Parlament să fie modificată de Guvern prin OUG.

19 ian. 2016, 12:45
Dacian Cioloş, despre OUG cerută de PNL privind alegerea primarilor în două tururi: Nu cred că e DEMOCRATIC

„Este o decizie politică, mai ales că este vorba de alegeri. Este o lege pe care Parlamentul a votat-o. (…) Eu, în Guvernul pe care îl conduc — este un Guvern independent—, care nu este implicat politic, și nu cred că este democratic să modifice un Guvern prin OUG o lege politică”, a spus Cioloș, la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Florin Iordache: Cererea PNL privind alegeri locale în două tururi, neconstituţională. Nu ar ajuta pe cineva acum

Prim-ministrul Dacian Cioloș a participat la dezbaterea „Reprezentarea de gen în politică — provocări și soluții”, organizată de PNL, scrie Agerpres.

CITEŞTE ŞI PNL îi cere lui Cioloş o ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi

Biroul Politic Național al PNL a decis luni să-i înainteze premierului o propunere în sensul aprobării printr-o ordonanță de urgență a prevederii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a anunțat copreședintele liberalilor Alina Gorghiu.