Cioloş dinamitează PNL. „Nu e Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Noi vom face această propunere”

Dacian Cioloş a declarat că Alianța USR PLUS își dorește "un nou început" la guvernare. Copreşedintele USR PLUS a dat de înţeles că nu l-ar mai dori pe Ludovic Orban premier pe motiv că rezultatul obţinut de PNL la alegerile parlamentare este sub aşteptări.

07 dec. 2020, 17:50
Cioloş dinamitează PNL. „Nu e Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Noi vom face această propunere”

Dacian Cioloş a afirmat că USR PLUS îşi doreşte să facă parte din majoritate.

„Vom merge cu propunerea cu care am mers și în campanie, cu programul de guvernare și cu propunerea de premier, dar în condițiile rezultatului în alegeri pe care l-am văzut, din nevoia de a forma o majoritate politică să susțină un guvern reformist – și USR PLUS își dorește să facă parte din această majoritate – conform Constituției, președintele este cel care urmează să desemneze un premier. Noi vom face această propunere, însă vom fi deschiși să auzim formula pe care președintele o propune”, a afirmat Dacian Cioloș la Digi24.

Citeşte şi: Surse: Ludovic Orban nu va mai fi premier. Iohannis a luat decizia după întâlnirea de la Cotroceni

Copreşedintele USR PLUS susţine că vrea un premier „capabil să unească forţele de dreapta”.

„Propunerea noastră este să avem un premier capabil să unească forțele de dreapta, cu condiția să fie un premier care să susțină reformele de care România are nevoie”, a mai afirmat fostul premier tehnocrat.

Dacian Cioloş, despre premierul desemnat după alegeri. „Sugestia noastră e dea semnalul unui nou început”

Întrebat dacă Ludovic Orban este politicianul care poate uni forţele de dreapta, Cioloş a răspuns:

„Eu cred că românii au dat un răspuns. Uitați-vă la rezultatele pe care le-a obținut PNL, la ce s-a așteptat și ce a obținut. Cred că de aici trebuie să plecăm. E nevoie de un premier care să dea speranță și care să fie capabil să pună forțele reformatoare împreună”, a mai precizat Cioloş.

Fostul premier tehnocrat şi-a exprimat încrederea că preşedintele Klaus Iohannis va lua o decizie „în interesul construirii unei majorități”.

„Eu am încredere că președintele României gândește la fel, în interesul României, în interesul construirii unei majorități, și că va veni cu o propunere care să meargă în această direcție. Sugestia noastră e dea semnalul unui nou început, pentru că asta este când ai alegeri, e un nou început”, a spus Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş: „Dacă PNL câștiga alegerile fără drept de apel, puteam să discutăm”

„Dacă PNL câștiga alegerile fără drept de apel, puteam să discutăm: uite, e omul care a fost la conducerea Guvernului, a partidului care a câștigat alegerile. Dar suntem într-o altă situație. Nu fac eu analiza în PNL, partidul va decide cu ce formulă merge, dar eu mă refer la rolul președintelui României, pentru că mingea este în terenul dânsului.

Așteptăm să facă o propunere de premier, dar noi am spus deja la ce ne așteptăm de la acest guvern din care noi ne dorim să facem parte. Nu e Ludovic Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Noi trebuie să construim o majoritate politică, despre asta este vorba. Noi ne așteptăm la un nou început”, a conchis Dacian Cioloş, conform sursei citate.

Citeşte şi: Rezultate alegeri parlamentare 2020. Cine sunt câştigătorii în fiecare judeţ. Noua HARTĂ politică