Dacian Cioloş, după prima zi la ONU: România are vocaţia unui actor important în relaţiile internaţionale multilaterale

Premierul Dacian Cioloș, care participă în aceste zile la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, a scris, pe Facebook, că "România are vocaţia unui actor important în relaţiile internaţionale multilaterale".

21 sept. 2016, 08:01
Dacian Cioloş, după prima zi la ONU: România are vocaţia unui actor important în relaţiile internaţionale multilaterale

„Prima zi la Organizația Națiunilor Unite, o zi plină, încheiată cu convingerea că România are vocația unui actor important în relațiile internaționale multilaterale. Am participat la deschiderea Adunării Generale, la întâlnirea liderilor organizată de președintele SUA, Barack Obama, pe tema crizei globale a refugiaților și la conferința despre Guvernare Deschisă găzduită de Franța și Africa de Sud. În marja reuniunii ONU, am avut întâlniri cu premierul canadian Justin Trudeau, cu președintele Finlandei, Sauli Niinisto, cu președintele Egiptului, Abdel Fattah El Sossi, cu secretarul general ONU, Ban Ki-moon, și cu Directorul Executiv UNEP, Erik Solheim”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Dacian Cioloș se află de marți, la New York, pentru a participa la cea de a 71-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

CITEŞTE ŞI: Premierul Dacian Cioloş susţine, miercuri, alocuţiunea naţională în cadrul sesiunii Adunării Generale ONU