Dacian Cioloş: Fabrica Pirelli de la Slatina, un exemplu al bunei cooperări dintre România şi Italia în domeniul economic

Fabrica Pirelli de la Slatina este un exemplu al bunei cooperări dintre România și Italia în domeniul economic, a declarat vineri premierul Dacian Cioloș.

30 sept. 2016, 09:25
Dacian Cioloş: Fabrica Pirelli de la Slatina, un exemplu al bunei cooperări dintre România şi Italia în domeniul economic

„Avem aici un exemplu al bunei cooperări dintre România și Italia în domeniul economic. Italia nu este doar o oportunitate pentru românii care au ales să muncească în Italia, cel puțin temporar, dar iată — Italia investește în România și creează locuri de muncă pentru români, la ei acasă. Deci Italia este nu doar un partener comercial foarte important pentru România, dar și un partener economic în investiții”, a spus Cioloș, în timpul unei vizite la fabrica Pirelli de la Slatina.

CITEŞTE ŞI Cioloş: Nu o să candidez. Din ce a spus preşedintele eu nu am înţeles că mi-a cerut să candidez

El a precizat că investiția Pirelli la Slatina arată faptul că mediul economic și investițional din România au evoluat foarte mult.

Investiția Pirelli la Slatina arată faptul că mediul economic și investițional din România a evoluat foarte mult în acești ultimi ani și devine din ce în ce mai atractiv nu doar pentru investiții greenfield, dar și pentru dezvoltarea acestor investiții. Faptul că Pirelli este deja la a patra etapă de dezvoltare și de investiții arată că mediul economic românesc este suficient de atractiv nu doar din punctul de vedere al costului, al mâinii de lucru, dar și al calității acesteia, care s-a îmbunătățit în ultimii ani, dar și predictibilitatea legislativă, economică, perspectivele de creștere economică atrag din ce în ce mai mult investitori în România„, a subliniat Cioloș.

Prim-ministrul este însoțit în vizita la fabrica Pirelli de ministrul Finanțelor, Anca Dragu, și de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.


loading...